Naslovna Društvo U Negotinu predstavljen Priručnik za identifikovanje prekograničnih projekata održivog planinskog turizma

U Negotinu predstavljen Priručnik za identifikovanje prekograničnih projekata održivog planinskog turizma

355
1

U velikoj sali Skupštine opštine Negotin danas je Zoran Milovanović, projekt menadžer Regionalne agencije za razvoj istočne Srbije (RARIS) predstavio „Priručnik za identifikovanje prekograničnih projekata održivog planinskog turizma“.

Slađana Stojanović i Zoran Milovanović

Ovaj priručnik, istakla je Slađana Stojanović, rukovodilac Odeljenja za društvene delatnosti, privredu i razvoj opštine Negotin, realizovan je u okviru projekta „Carpathians Conects“ Intereg-IPA Programa prekogranične saradnje Rumunije i Srbije.

Projekat, vredan 227.000 evra, istakao je Zoran Milovanović, projekt menadžer u Regionalnoj agenciji za razvoj istočne Srbije, realizuju RARIS i Rumunska asocijacija za inovacije i transfer tehnologija, filijala Mehedinsci. Realizuje se u opštinama Negotin, Kladovo, Majdanpek, gradu Boru i rumunskim okruzima Karas Severin i Mehedinci.

„Prekogranični projekti u planinskom turizmu su veoma specifični i za njih postoji veoma malo izvora finansiranja ili neke druge podrške. Fondovi Evropske unije su u ovom trenutku jedini realni izvor podrške ovakvim inicijativama i projektima. Zbog toga je pripremljen „Priručnik za identifikovanje prekograničnih projekata održivog planinskog turizma“, koji je uglavnom usmeren ka EU fondovima i njihovim principima i uobičajenim pravilima“, navode u Regionalnoj agenciji za razvoj istočne Srbije.

Priručnik je koncipiran tako da pomogne zainteresovanima za projekte u ovoj oblasti vodeći ih kroz smernice od početne ideje za projekat, preko konkurisanja za EU fondove i realizacije, pa sve do zatvaranja projekta i povraćaja utrošenih sredstava.

On je namenjen predstavnicima insititucija i organizacija koje posluju u oblastima životne sredine i turizma, profesionalcima koji se bave održivim turizmom i srodnim sektorima, kao i predstavnicima lokalne vlasti koje se bave planinskim turizmom u karpatsko prekograničnom području.

1 KOMENTAR

  1. ..Uz 678 ostalih ekonomskih,socijalnih i demografskih razloga… Skupstina opstine Negotin je pre nekoliko dana USVOJILA PUNU PODRSKU Multimodalnom saobracajnom koridora Istok (Crnomorskom koridoru) i iz razloga sto je u 21 .veku OSNOVNI I NEOPHODNI PREDUSLOV I TEMELJ SVAKOG RAZVOJA TURIZMA.. SAVREMENA SAOBRACAJNA INFRASTRUKTURA ..(AUTOPUT ,ZELEZNICKI KORIDOR )..Tacka.Jer su u 21.veku bez toga SVi turisticki pototencijali,ma kakvi bili, ..NEPRISTUPACNI..I bez te i takve infrastrrukture turizam se nigde u svetu,Evropi,Srbiji nije razvio ..Niti ce se razviti.Tacka. Sve drugo su BAJKE. Da je moglo bez toga turizam bi vec decenijama i decenijama cvetao u Negitinu,Timockoj Krajini i Istocnoj Srbiji…Ali ne cveta.
    Jer bez toga ne moze. I to je jos jedsn razlog zbog koga cemo izgraditi Koridor Idtsk.Tacka.Pozz.iz tramvaja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.