Naslovna Društvo U Negotinu podeljeni indeksi 22. generaciji brucoša na osnovnim studijama Pedagoškog fakulteta

U Negotinu podeljeni indeksi 22. generaciji brucoša na osnovnim studijama Pedagoškog fakulteta

485
0

Tradicija obrazovanja učitelja u Negotinu duga je više od jednog veka. Uručenjem indeksa brucošima označen je početak školovanja 22. generacije profesora razredne nastave.

Foto: Minja Đorđević

Učiteljska škola u Negotinu otvorena je daleke 1910. godine. Obrazovanje učitelja se menjalo kako su to društvene prilike zahtevale i prilagođavalo reformi obrazovanja, koja, čini se, nikada nije ni prestala.

Danas Visokoškolska jedinica u Negotinu Pedagoškog fakulteta u Vranju, Univerziteta u Nišu, upisuje 22. generaciju studenata na osnovnim akademskim studijama prvog stepena.

Foto: Minja Đorđević

U prisustvu predstavnika lokalne samouprave, Borskog upravnog okruga, HE „Đerdap dva“ i direktora osnovnih i srednjih škola naše opštine, prof. dr Zoran Momčilović, dekan fakulteta i doc. dr Tatjana Milosavljević Đukić, rukovodilac odeljenja u Negotinu uručili su indekse budućim studentima.

Učiteljsko znanje, na fakultetu koji ima dugu i bogatu istoriju, ove godine sticaće 15 studenata koji se finansiraju iz budžeta. Da je obrazovanje učitelja jedno od obeležja grada govori i podatak da je među studentima i dalje najviše onih koji dolaze iz svih gradova istočne Srbije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.