Naslovna Društvo U Negotinu po ličnu kartu uz prethodno zakazan termin

U Negotinu po ličnu kartu uz prethodno zakazan termin

1638
0

Šalteri Ministarstva unutrašnjih poslova otvoreni su posle skoro dva meseca, a ispred Policijske stanice u Negotinu danima ne jenjavaju gužve.

Da bi predali zahtev za izdavanje ličnih karata, pasoša, vozačkih dozvola, registracije vozila, oružja i državljanstva Negotinci moraju da dođu do policijske stanice i upišu se za termin.

Iako građani u 80 gradova i opština u Srbiji termin mogu da zakažu elektronskim putem preko portala eUprava, u Negotinu to nije moguće, ali nije moguće ni u okolnim gradovima i opštinama, na teritoriji koju pokrivaju Policijske uprave u Boru i Zaječaru zato što nisu u sistemu eUprave.

U okolnim opštinama, saznajemo, zahtevi se predaju na šalterima policijskih stanica svakodnevno i bez zakazivanja.

U Negotinu, međutim, za termin za predaju zahteva, građani moraju da se upišu i to u periodu od 7 do 8 sati, a da potom u zakazano vreme dođu u policijsku stanicu i predaju potrebnu dokumentaciju.

Za prvu registraciju i promenu vlasništva vozila, ali i promenu podataka upisanih na saobraćajnoj dozvoli i druge zahteve vezane za registraciju vozila važi da se zahtev šalje preporučenom poštom, uz obavezan kontakt podnosioca zahteva kako bi ih MUP obavestio o terminu za uručenje dokumenta.

Do 1. juna registarske nalepnice za vozila izdaju se isključivo na tehničkim pregledima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.