Naslovna Društvo U Negotinu održana deveta akcija besplatnih preventivnih pregleda

U Negotinu održana deveta akcija besplatnih preventivnih pregleda

262
0

Akcije besplatnih preventivnih pregleda pokazale da promocija prevencije i rane dijagnostike kao načina brige o sopstvenom zdravlju nema alternativu.

Deveta akcija besplatnih preventivnih pregleda, koju je iniciralo Ministarstvo zdravlja, u Zdravstvenom centru u Negotinu okupilo je 56 pacijenata.

Ovoga puta Negotinci, ali i građani u više od sto zdravstvenih ustanova širom Srbije, mogli su da obave dermatološki pregled mladeža, kardiološki pregled i proveru triglicerida i holesterola.

Svi oni koji su juče bili u Zdravstvenom centru u Negotinu bili su zainteresovani za internističke preglede, koje je u Domu zdravlja obavljalo četvoro specijalista interne medicine, a na odeljenju još jedan.

Internistički pregled podrazumevao je auskultatorni pregled srca i pluća, merenje krvnog pritiska, EKG nalaz, a prema indikacijama i merenje šećera u krvi, kao i upućivanje na druge neophodne preglede.

Dermatološke preglede mladeža obavilo je 37 Negotinaca, koliko je bilo i analiza holesterola i triglicerida u laboratoriji Doma zdravlja.

Državni sekretar prof. dr Meho Mahmutović sa dr Vidosavom Paunović Barbulović i dr Gordanom Radmanović

Zdravstveni centar Negotin, tom prilikom posetio je i profesor doktor Meho Mahmutović, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja, koji je podsetio na važnost prevencije u cilju ranog dijagnosticiranja bolesti.

On je istakao da je u Srbiji do sada u okviru akcije besplatnih preventivnih pregleda pregledano oko 160.000 pacijenata, od kojih je više hiljada  građana upućeno na dalju dijagnostiku.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.