Naslovna Hronika U Negotinu održan sastanak sudija i tužilaca istočne Srbije

U Negotinu održan sastanak sudija i tužilaca istočne Srbije

433
1

U Višem sudu u Negotinu je u petak održan sastanak predstavnika Udruženja sudija i tužilaca Srbije (UST) sa sudijama, tužiocima, sudijskim i tužilačkim pomoćnicima iz sudova i tužilaštava istočne Srbije.

Na sastanku je, navode u Udruženju sudija i tužilaca Srbije, bilo reči o aktuelnom položaju struke, ali i predlozima za uvođenje beneficiranog radnog staža, posebnom obračunu zarada, kao  i o uvođenju objektivnih kriterijuma za izbor i napredovanje.

Razgovarano je i o ustavnim amandmanima u oblasti pravosuđa i aktuelnom izveštaju Evropske komisije u delu koji se odnosi na pravosuđe.

Sudije, tužioci i pomoćnici pozvani su da kolegama iz Udruženja sudija i tužilaca Srbije upute sugestije u vezi sa najavljenim izmenama seta pravosudnih zakona, kao i smernice u vezi sa sprovođenjem Nacionalne strategije reforme pravosuđa u periodu 2019-2024. godine.

1 KOMENTAR

  1. Najkatastrofalnije stanje u drustvu je u pravosudju.Svi segmenti su u ocajnom stanju. Nase sudstvo nije nezavisno i otuda takvo stanje. Predlog za benificiranim stazom je u krajnjem smislu bizaran.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.