Naslovna Kultura Događaji U negotinskom Todorčetovom konaku šansone i poezija Prevera, Bećkovića, Rakića…

U negotinskom Todorčetovom konaku šansone i poezija Prevera, Bećkovića, Rakića…

319
0

Muzej Krajine u Negotinu priredio je u utorak, 12. novembra „Veče poezije i šansona“. Negotinci i ovoga puta uživali u majstorskim bravurama Bojana Čukića, Dejana Martića i Gorana Stankovića.

Nakon što su prošlog juna povodom Svetskog dana muzike uživali u predivnom koncertu džeza zahvaljujući Bendu Bojana Čukića, negotinski Muzej Krajine, na zadovoljstvo publike, organizovao je „Veče poezije i šansona“.

Za dobro raspoloženje, ali i više od toga, pobrinuli su se džez pijanista i kompozitor Bojan Čukić iz Bora, bas gitarista Dejan Martić i gitarista Goran Stanković, koji je, pritom, znalački pažnju publike usmeravao sa muzike i na stihove Arsena Dedića, Miroslava Antića, ali i Milana Rakića, Matije Bećkovića, Žaka Prevera, Radjarda Kiplinga i drugih.

U prepunoj sali galerije Muzeja Hajduk Veljka, u Todorčetovom konaku, publika je oduševljeno pozdravila ove borske umetnike, u ambijentu izložbe posvećene posredno i lepoj književnosti, kroz život i delo srpskih prosvetitelja i reformatora Dositeja Obradovića i Vuka Stefanovića Karadžića, koja u Negotinu gostuje do 30. novembra.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.