Naslovna Društvo COVID-19 U negotinskoj Ustanovi za stare “Sveti Nikola” ponovo počinje dvonedeljni smenski rad

U negotinskoj Ustanovi za stare “Sveti Nikola” ponovo počinje dvonedeljni smenski rad

850
0

U Ustanovi za stare “Sveti Nikola” u Negotinu od uvođenja vanredne situacije u opštini više nema poseta, a zaposleni uskoro ulaze u četrnaestodnevnu smensku rotaciju.

Trenutno stanje u  Ustanovi za stare “Sveti Nikola”, ističe vlasnik Stevan Šarčević, je stabilno.  U ovom domu nema obolelih od virusa korona, a sa uvođenjem vanredne situacije u opštini Negotin više nema ni poseta koje su od letos bile dozvoljene samo u kontrolisanim uslovima u dvorištu doma.

“Još od marta su naši korisnici na neki način u kućnom pritvoru. Nisu slobodni da izađu napolje, ne dolazi im rodbina kao što je to bilo ranije, posete su im bile ograničene i dozvoljene jedino u dvorištu uz upotrebu vizira, ali i kovid odela ako je baš moralo da se uđe u ustanovu. U prethodnom periodu smo imali samo jednu kovid pozitivnu korisnicu, rođenu 1935. godine,  i ona je izlečena i još uvek je sa nama. Trudimo se da maksimalno ispoštujemo sve mere, redovno se sve dezinfikuje i tako će biti i na dalje”, dodaje Šarčević.

Zbog bojazni da se virus može raširiti po domovima u Srbiji, Ministarstvo za rad dalo je domovima preporuku da organizuju smenski rad u trajanju od 14 dana.  Među prvima će ovakva dvonedeljna rotacija zaposlenih biti uvedena i u negotinskom domu “Sveti Nikola”.

“Danas su testirani zaposleni i po dobijanju rezultata oni će ući u četrnaestodnevni rad”, kaže Stevan Šarčević, vlasnik Ustanove za stare „Sveti Nikola“.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.