Naslovna Društvo COVID-19 U Borskom okrugu vakcinisano više od 3.300 osoba

U Borskom okrugu vakcinisano više od 3.300 osoba

811
0

Imunizacija kineskom, Sinofarmovom vakcinom, na punkovima u Borskom okrugu teče planiranom dinamikom.

Kako navode u zdravstvenim ustanovama svakodnevno se građani vakcinišu po spiskovima koji stižu sa Instituta “Batut”, a koji su se prijavili eUpravi ili kol centru.

U opštini Negotin u službama epidemiologije i opšte medicine za prvih  šest dana imunizacije, kinesku vakcinu proizvođača Sinofarm primile su 802 osobe.

Najviše je vakcinisanih u Boru gde je na na dva vakcinalna punkta, u Domu zdravlja i u Klubu za stare, vakcinisano 1390 osoba.

U opštini Kladovo, u Domu zdravlja je do danas vakcinisano više od 700 osoba. Već od ponedeljka počeće i imunizacija  na vakcinalnom punktu u Domu omladine gde su u toku završne  pripreme prostorija.

U opštini Majdanpek do sada su vakcinisane 462 osobe na vakcinalnim punktovima u Majdanpeku i šezdesetak kilometara udaljenom Donjem Milanovcu.

Inače, imunizacija se u svim ustanovama organizuje po utvrđenim pravilima i uz sve propisane mere. Svakoj osobi se meri temperatura, uzima anamneza, vrši pregled lekara, potpisuje se saglasnost. Zatim se vakcinišu, a potom ostaju u prostorijama za opservaciju još 15 minuta  za slučaj neželjenih post vakcinalnih reakcija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.