Naslovna Kultura Turistički vodiči Srbije tokom vikenda po prvi put obišli gradove Istočne Srbije

Turistički vodiči Srbije tokom vikenda po prvi put obišli gradove Istočne Srbije

348
1

Negotin, Kladovo, Majdanpek nove destinacije koje će se već sledećeg proleća naći u ponudi domaćim i stranim turistima – poručuju iz Udruženja turističkih vodiča Srbije.

Foto: Muzej Krajine

Tri grada istočne Srbije, Negotin, Kladovo i Majdanpek bili su domaćini seminara koji je organizovalo Udruženje turističkih vodiča Srbije, sa ciljem boljeg upoznavanja turističkih destinacija, objekata i insitucija s obzirom da će već sa prvim prolećnim danima naredne godine ovaj kraj Srbije organizovano  pohoditi domaći i strani turisti.

Domaćin u našem gradu, Muzej Krajine, predstavio je učesnicima seminara svoja tri muzeja, staru negotinsku crkvu, kao i manastir Bukovo.

Ovakva esnafska okupljanja prava su  prilika da se javnosti pokažu sva zanimljiva i atraktivna istorijska zdanja našeg kraja koja mogu privući turiste.

Inače, Udruženje turističkih vodiča Srbije osnovano još 1966. godine, broji više od sto članova, a za cilj ima objedinjavanje profesionalnih vodiča koji predstavljaju našu zemlju domaćim i strani  gostima na dvadeset jezika.

1 KOMENTAR

 1. 😀..Koji je to region u Evropi ili svetu u 21.veku razvio PRAVI savremeni turizam bez autoputa,zeleznickog koridora…😀😀😀 NIJEDAN . DA TO TAKO MOZE ..vec bi ,zbog svog ogromnog potencijala i ogromnih napora generacija i generacija i generacija …nasih turistikih radnika…u Istocnoj Srbiji i Timockoj krajini turizam bio razvijen bar 50 godina….😀😀😀 ALI NE MOZE…PA NIJE.
  NE POSTOJI PRAVI RAZVOJ TURIZMA OVOG REGIONA ,KAO NI NJEGOV DEMOGRAFSKI ,EKONOMSKI,SOCIJALNI OPORAVAK I NAPREDAK…BEZ njegovog Multimodalnog saobracajnog koridora -Istok(Crnomorskog koridora ). Koji obuhvata autoput+zeleznicki koridor+Dunavski koridor i zato je MULTIMODALAN.
  I KOJI SPAJA CELU EVROPU OD ATLANSKOG OKEANA DO CRNOG MORA preko Negotina,Timocke krajine i ovog regiona Istocne Srbije…. Dakle I AUTOPUTA : njegovog ,,Kraka A,, autoputa koji prolazi kroz Negotin…
  Znaci : CENTRALNA TRASA +,,Krak A,, : Granicni prelaz Mokranje-Majdanpek -Kucevo-Pozarevac duzine 138 km…I ,,Kraka B,, Majdanpek-Bor -Zajecar-Granicni prelaz Vrska Cuka duzine 69 km. Ukupno A+B = 207 km. Pa kad tuda bude tutnjao saobracaj sa kraja na kraj Evrope…od Crnog mora do Atlanskog okeana…tada ce raznorazni pricaoci VECITO ISTIH PRIMITIVNIH I POLITIKANTSKIH BAJKI I MANTRI koje slusamo vec jedno 70 godina…VIDETI STA JE PRAVI TURIZAM..😀😀😀 Ali da li Negoti ci bilo sta znaju o NAJNOVIJOJ ZABRANI OVOG KORIDORA..IZMISLJANJU ,U ISKLJUCIVOM CILJU NJEGOVE TRAJNE ELIMINACIJE SA TERITORIJE REPUBLIKE SRBIJE ,CAK TRI (3)NOVA PRIORITETNA ,,DRUMSKA KORIDORA,, U OVOM REGIONU ISTOCNE SRBIJE ,OD KOJIH JE JEDAN(1) NEBULOZNI AUTOPUT BOR-DESPOTOVAC -SVILAJNAC-MARKOVAC…Kroz NAJNENASELJENIJI DEO SRBIJE,IZMEDJU DESPOTOVCA I BORA (VAZDUSNA LINIJA 53 km) BEZ I JEDNOG JEDINOG SELA… Kroz prostor koji je najvece izvoriste PITKE VIDE u Srbiji i prostor poslednjih prasuma u ovom delu Evrope (npr Vitanovaca) ,kroz novi Nacionalni park,,Juzni Kucaj /Beljanica,, …😀😀😀😀 I koji je 32 km od Markovca-Svilajnca do Despotovca U NEPOSREDNOJ BLIZINI I PARALELAN SA AUTOPUTEM BEOGRAD-NIS….😀😀😀😀
  A OD DESPOTOVCA DO BORA U NEPOSREDNOJ BLIZINI I PARALELAN SA NOVIM AUTOPUTEM (JER CE TO BITI AUTOPUT A NE BRZA MAGISTRALA.. i sto me ,iskreno,mrzi da sada elaboriram)
  PARACIN-ZAJECAR … I STA Negotinci i Krajinci ZNAJU O SVEMU OVOM…..O svom ,,Koridoru zivota,, ??? 😀😀😀 KO je po TRECI (3) put ZABRANIO MS KORIDOR ISTOK (CmK).. ?
  KO JE NAREDIO NA SE NEBULOZNI ,NEPLANIRANI,NOVOKOMPONOVANI I NEPOSTOJECI AUTOPUT Bor-Despotovac- Svilajnac-Markovac…U TOKU JEDNE NOCI …PROGLASI ZA PRIORITET…Bez ikakvog pitanja i ucesca struke…😀😀😀 KO je ponovo i po treci(3) put ZABRANIO TRANSEVROPSKI koridor koji REPUBLICI SRBIJI VRACA CENTRALNI GEOSAOBRACAJNI, A TIME I GEOEKOMOMSKI, POLOZAJ NA BALKANU I U JUGOISTOCNOJ EVROPI…😀😀😀
  Ko je po treci(3) put zabranio NAJZNACAJNIJI NEIZGRADJENI SAOBRACAJNI KORIDOR SRBIJE…njen ISTOCNI KORIDOR….Jer je saobracajni pravac
  ka Dimitrovgradu,Sofiji i Istambulu JUGOISTOCNI…A NE ISTOCNI pravac…😀😀😀 Sto je RAZVOJ OVOG PROJEKTA vec odavno NAUCIO i celu Srbiju..kao i i Balkan i Evropu…😀😀😀😀 A ZABORAV za takve stvari…NE POSTOJI….😀😀😀 Znaci: izgradicemo nas ,,Koridor zivota,,, A SVE
  NETRANSPARENTNE,SKRIVENE I PODLE ZABRANE cemo da ELIMINISEMO ,javno i transparentno ….A znate li na cemu te ZABRANE POCIVAJU…Jer sve ovo zna ogroman broj ljudi i u Istocnoj Srbiji,i Timockoj krajini i Negotinu..i u Beogradu…😀😀😀😀 I cute,sapucu I NE SMEJU DA PISNU……😀😀😀 A svaki dan ne silaze sa lokalnih, regionalnih i dr.TV..i prcaju o razvoju,ekonomskom oporavku …😀😀😀 ..o turizmu….😂😂😂 I gde ce da Istocnu Srbiju povedu ovakvi misevi od lokalnih ,,lidercica,,….U misiju rupu…???😂😂😂😂 I pozdrav za PRAVE Negotince i Krajince iz 🚞

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.