Naslovna Društvo Trijumf kladovskih mladih umetnika na „Muzičkom proleću“ u Smederevu

Trijumf kladovskih mladih umetnika na „Muzičkom proleću“ u Smederevu

687
0

Učenici kladovske Osnovne muzičke škole „Konstantin Babić“ ostvarili su na 9. Međunarodnom festivalu „Muzičko proleće“ u Smederevu, sjajne rezultate, osvojivši 24 prve i sedam drugih nagrada.

Klase violine, gitare, trube, harmonike i klavira OMŠ „Konstantin Babić“ iz Kladova definitivno su pokazali da im nema premca, visokim rezultatima i nagradama koje su za interpretaciju svog programa osvojili u gotovo svim kategorijama.

Klasa klavira Slađane Mijušković, nastavnice iz Negotina, takođe, je bila veoma uspešna u Smederevu. Prvu nagradu sa po 96 poena osvojile su Nikolina Filipović i Milica Šterling, učenice prvog razreda, Marija Đorđević, učenica trećeg razreda sa 93 poena i Glorija Stojanović, učenica drugog razreda sa 91 bodom, dok je Marta Milošeski, učenica trećeg razreda sa 89 poena osvojila drugu nagradu.

„Prezadovoljni smo organizacijom, gostoprimljivošću domaćina, a najviše rezultatima naših učenika i sa nestrpljenjem očekujemo ponovni odlazak i učešće na tom festivalu“, kaže nastavnica klavira Slađana Mijušković.

Danilo Bojanić, učenik četvrtog razreda na odseku gitare u klasi Negotinca Nikole Mišića osvojio je prvu nagradu.

I klasa klavira naše Maje Milošević bila je više nego uspešna. U kategoriji đaka drugog razreda Stefan Birić osvojio je prvu nagradu sa maksimalnih 100 poena i titulu pobednika kategorije. Jovan Premović, iz prvog razreda prvu nagradu je osvojio sa 95 poena, a Marko Mićović, učenik drugog razreda drugu nagradu sa 89 poena.

Nagrade su osvojili i violinisti iz klase Ivane Perić, prvu: Nikolina Pražić i Anđelina Jovanović, učenice prvog i trećeg razreda, a Nikolina Đurić, učenica drugog razreda – drugu.

Nikola Pražić, učenik trećeg razreda klase harmonike Dušana Novčića, koji predaje i u negotinskoj Umetničkoj školi, osvojio je prvu nagradu, kao i svih petoro takmičara iz klase trube Predraga Tasića: Nikola Trujić i Nemanja Najdanović iz drugog razreda, Filip Pejkić, iz trećeg, kao i četvrtaci Srđan Dimitrijević i Leonardo Кrstić.

Sjajan uspeh ostvarili su i učenici sa odseka klavira u klasi Danijele Birić. Prve nagrade su osvojili: Marta Кalinić i Marija Pavlović, učenice prvog razreda sa 99 poena, Maša Virjanović (peti razred) sa 98 poena, Ivana Boldorac (četvrti razred) sa 97 poena. Doroteja Radulović, učenica trećeg razreda prvu nagradu osvojila je sa 92 poena, a Dunja Paunović iz drugog razreda sa 93.

Po 90 poena imali su Luka Radojković i Petra Marinković iz trećeg razreda i Pavle Radukanović iz petog, koji su, takođe, osvojili prvu nagradu.Vuk Virjanović, učenik trećeg razreda za rezultat od 89 poena nagrađen je drugom nagradom.

Drugu nagradu osvojili su i učenici iz klase klavira Zlatka Maličkog: Anastasija Pavlović (peti razred), Lena Vulić, iz trećeg razreda i Кatarina Кržalijević iz drugog razreda.