Naslovna Ekonomija Tenderi za četiri brze saobraćajnice, među njima i negotinske

Tenderi za četiri brze saobraćajnice, među njima i negotinske

3280
0

Javno preduzeće “Putevi Srbije” raspisali su tendere za izradu dokumentacije za četiri brze saobraćajnice kojima će biti povezani Paraćin i Negotin, Golubac i Brza Palanka, Kragujevac i Mrčajevci i Kladovo i Negotin.

Tender za izradu Prostornog plana područja posebne namene infrastrukturnog koridora, Studije opravdanosti i Idejnog projekta izgradnje brze saobraćajnice Paraćin-Zaječar-Negotin, čija je procenjena vrednost 210 miliona dinara, predviđa dužinu putnog pravca od oko 140 kilometara.

Kako se navodi u dokumentaciji, predmetna trasa buduće brze saobraćajnice omogućiće vezu zaječarskog i negotinskog regiona sa centralnom i zapadnom Srbijom, kao i vezu rudarskih basena Bor i Majdanpek sa tim delovima zemlje. Rok za dostavljanje ponuda je 15. oktobar.

“Putevi Srbije” rapisali su i tender za izradu Prethodne studije opravdanosti sa Generalnim projektom izgradnje brzih saobraćajnica Golubac – Donji Milanovac- Brza Palanka, kao i Kladovo- Negotin, čija je procenjena vrednost 146 miliona dinara, a rok za dostavljanje ponuda 14. oktobar.

Koridor trase predmetnih brzih saobraćajnica povezaće deonicu brze saobraćajnice prvog B reda koja se prostire od petlje Požarevac na autoputu Beograd – Niš, preko Požarevca (Obilaznica), Velikog Gradišta i Golupca sa Donjim Milanovcem i Brzom Palankom, kao i Kladovo sa Negotinom preko Brze Palanke. Trasa po postojećim državnim putevima je dužine oko 146 kilometara.

Radiće se i Prehodna studija opravdanosti sa Generalnim projektom izgradnje puta dužine 35 kilometara od Kragujevca do veze sa državnim putem E-761 u Mrčajevcima, a ova javna nabavka je vredna 50 miliona dinara.