Naslovna Kultura Događaji “Tekijanka” daruje deci besplatnu pozorišnu predstavu: “Šašava novogodišnja bajka” u Negotinu 27....

“Tekijanka” daruje deci besplatnu pozorišnu predstavu: “Šašava novogodišnja bajka” u Negotinu 27. decembra

421
0

Kompanija Tekijanka i ove godine donosi novogodišnju čaroliju na “daskama koje život znače” u svim opštinama poslovanja.

Predstava „Šašava novogodišnja bajka“; Foto: Narodno pozorište „Zoran Radmilović“ Zaječar

Kompanija “Tekijanka” deci u Knjaževcu, Zaječaru, Kladovu, Donjem Milanovcu, Negotinu, Majdanpeku i Boru poklanja predstavu “Šašava novogodišnja bajka” u izvođenju Narodnog pozorište Timočke Krajine “Zoran Radmilović”.

Reč je o predstavi koju je režirala Nataša Petrović po tekstu Spasoja Ž. Milovanovića, a koja je premijerno izvedena nedavno u zaječarskom teatru.

“Šašava novogodišnja bajka” donosi deci čudesne dogodovštine i preokrete koji se odigravaju u Deda Mrazovoj kućici u Laponiji.

Sanja Nedeljković, Foto: Narodno pozorište Timočke krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ Zaječar

Glavni akteri ove magične priče su: Deda Mraz koga tumači Gabrijel Bećarević, njegov pas Alfonso koga igra Branislav Mijatović i devojčica Kandžalablezi bu blu, u čijoj se “koži” našla Sanja Nedeljković, inače glumica iz Negotina.

„To je uloga u kojoj tumačim devojčicu koja je jako povređena i koja se pretvara da je zla jer je nailazila na nerazumevanje okoline. Bilo jako lepo raditi sa celom ekipom, sa obojicom kolega , a posebno sa rediteljkom Natašom Petrović“, kaže Sanja Nedeljković.

Predstavu “Šašava novogodišnja bajka” u ponedeljak, 23. decembra videće deca u Knjaževcu (11 sati, Dom kulture) i Zaječaru (18.30h, Pozorište). U Kladovu (11 sati, donja sala Hotela “Đerdap”) i u Donjem Milanovcu (13.30h, Dom kulture) predstava će biti igrana 25. decembra.

Deca iz Negotina moći će da je pogledaju u petak, 27. decembra od 11 časova i 30 minuta u sali Doma kulture „Stevan Mokranjac“. Karte za ovu predstavu biće distribuirane učenicima od prvog do trećeg razreda u tri gradske osnovne škole, kao i u Predškolskoj ustanovi „Pčelica“ za predškolce.

Istog dana videće je i mališani u Majdanpeku (15.30h, Dom kulture) i u Boru (19 sati, Muzička škola).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.