Naslovna Društvo Tehnička škola u Negotinu novim kotlom rešila problem grejanja

Tehnička škola u Negotinu novim kotlom rešila problem grejanja

278
0

Nakon višegodišnjih problema sa grejanjem Tehnička škola u Negotinu dobila je novi kotao, vredan preko 1,5 miliona dinara.

Novi kotao, snage 550 kilovati, proizvođača “Šukom” zagrevaće oko 4.000 kvadratnih metara ove vaspitno obrazovne ustanove, a došao je, kako ističu u školi, u pravi čas, naročito zbog problema koje im je priređivao dosadašnji u prethodne dve sezone.

Kotao je kupljen sredstvima koje je Tehničkoj školi za ove namene odobrilo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u visini od 1.566.206 dinara.

“Posle 15 godina dobili smo novi kotao, budući da nam je dosadašnji poslednje dve godine pravio probleme, koje smo, srećom, otklanjali uz pomoć HE “Đerdap dva” i Javnog komunalnog preduzeća “Badnjevo”. Konkurisali smo kod Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja projektom za nabavku novog kotla i sredstva su nam odobrena i konačno smo nabavkom kotla taj problem rešili”, ističe Saša Nikolić, direktor Tehničke škole.

U ovoj školi ističu da energenata za ovu sezonu imaju dovoljno. Uz zalihe koje su im ostale iz prethodne sezone, nabavili su i 40 kubika ogrevnog drveta, a ovih dana stigla im je i prva količina od 20 tona uglja.

“Energenata imamo. Drva smo obezbedili tokom maja. Stigla nam je prva isporuka uglja, očekujemo i drugu,  a imamo i nešto zaliha iz prethodnog perioda, tako da ne smemo bez energenata i da tako sačekamo sledeću godinu bez obzira što će lokalna samouprava da nam obezbedi sredstva za nabavku ogreva za grejnu sezonu”, ističe Nikolić.

Novi kotao je već pušten u rad sa prvim danom grejne sezone, a školu su danas, tim povodom, obišli i Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin, kao i Slobodan Dinulović, član Opštinskog veća zadužen za obrazovanje.

U lokalnoj samoupravi navode da su ove godine za Tehničku školu izdvojili 6,3 miliona dinara, od 28,8 miliona koliko je opredeljeno za srednjoškolsko obrazovanje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.