Naslovna Društvo Sutra proslavljamo Vrbicu: U crkvi Svete Trojice nastupaju učenici škole veronauke

Sutra proslavljamo Vrbicu: U crkvi Svete Trojice nastupaju učenici škole veronauke

421
0

U  hramu Svete Trojice, nakon večernje službe, biće priređen prigodan umetnički program posvećen prazniku Vrbica, koji najavljuje Cvete ulazak Isusa Hrista u Jerusalim.

Vrbica, pravoslavni praznik dečije radosti biće svečano obeležen u negotinskom hramu Svete Trojice prigodnim programom koji pripremaju učenici koji pohađaju časove veronauke u Osnovnim školama „Vuk Karadžić“ i „ Branko Radičević“, a koji je za ovu priliku pripremila veroučiteljica Marija Dumitrašković.

U programu učestvuju i horovi Vivak, kojim dirigije Dragana Marinović Simonović i Klasje koji umetnički vodi Dušica Đurđić.

Pravoslavni vernici će nakon večernje službe, koja je najavljena za 16 sati, biti u prilici da od 17 sati i 30 minuta, pogledaju  program satkan od recitala i pesma pripremljenih u čast praznika Vrbice  koji najavljuje nedeljne Cvete, ulazak Isusa Hrista u Jerusalim.

Praznik Vrbica  i Cveti su uvod i priprema za doček najvećeg najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa koji ove godine proslavljamo 28. aprila.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.