Naslovna Društvo Sutra počinju završni ispiti za osmake

Sutra počinju završni ispiti za osmake

187
0

U osnovnim školama u Srbiji 66.000 osmaka polagaće sutra završni ispit iz srpskog jezika. Do kraja nedelje svoje znanje budući srednjoškolci pokazaće iz matematike i na kombinovanom testu.

Ilustracija, pixabay.com

Najavljivani još u septembru, učenike osmog razreda dočekali su na kraju školske godine testovi na završnom ispitu koji su su po načinu popunjavanja novina ne samo za njih, već i nastavnike.

Probni ispit održan pre dve nedelje dao je smernice i đacima i nastavnicima kako bi trebalo da se ponašaju u naredna tri dana kada će u svim školama u Srbiji biti realizovana mala matura.

Pod posebnim organizacionim uslovima, sa samo devet učenika u učionici i dva dežurna nastavnika, mali maturanti rešavaće sutra test iz srpskog jezika od 9 do 11 sati.

Zadatke iz matematike rešavaće u četvrtak, a u  petak kombinovani test koji sadrži pitanja iz pet nastavnih predmeta, pod istim uslovima.

Uspešno rešena sva tri testa učeniku mogu doneti maksimalnih 40 bodova, a oni najuspešniji ostvarili su 60 bodova vrednujući svoje rezultate u šestom, sedmom i osmom razredu.

Prema kalendaru upisa u srednje škole koje je objavilo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja  osmaci će privremene rezultate završnog ispita biti u mogućnosti da vide 23. juna i toga dana mogu uložiti žalbe.

Konačni rezultati završnog ispita biće objavljeni 28. juna.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.