Naslovna Društvo Studenti Pedagoškog fakulteta proslavljaju svoj Dan

Studenti Pedagoškog fakulteta proslavljaju svoj Dan

304
0

Vranjski Pedagoški fakultet, u okviru kojeg posluje i Visokoškolska jedinica Negotin, danas obeleža svoj Dan.  

Pedagoški fakultet u Vranju funkcioniše pod okriljem Univerziteta u Nišu, a školuje oko 750 studenata za učitelje i vaspitače. Od pre 20 godina ima i odeljenje u Negotinu, danas Visokoškolsku jedinicu, na kojoj se edukuju budući profesori razredne nastave.

Dan ove ustanove, obeležava se nizom programa, između ostalog i naučnim skupom “Učitelj u savremenom društvu”, na kojem svoja najnovija pedagoška dostignuća prezentuju učesnici iz Srbije, profesori iz Beograda, Kragujevca, Vršca, Niša i Novog Sada, ali i učesnici iz Bugarske i Makedonije.

Na ovom naučnom skupu, koji počinje danas u Vranju,  o vaspitnim kompetencijama nastavnika kao uslovu za jačanje vaspitačke uloge škole govoriće i docent doktor Tatjana Milosavljević Đukić, rukovodilac Visokoškolske jedinice Negotin, ali i profesori Pedagoškog fakulteta u Vranju: prof.dr Dragana Stanojević, prof. dr Siniša Stojanović i doc. dr Danijela Mitić.

Sa željom da prezentuju budućim studentima svoje programe, a pored osnovnih akademskih studija, na Pedagoškom fakultetu postoji i program doktorskih studija sa četiri smera: smer za metodiku nastave srpskog jezika i književnosti, za metodiku nastave matematike, metodiku nastave PPD-a i metodiku nastave fizičkog vaspitanja, Pedagoški fakultet je povodom svog Dana organizovao i niz predavanja.

Tako su do sada organizovana javna predavanja o Milošu Crnjanskom, o standardizaciji srpskog jezika, a za danas popodne je zakazan i okrugli sto posvećen stvaralaštvu prof. dr Tihomira Petrovića, redovnog profesora Pedagoškog fakulteta u Somboru i jednog od prvih autora Istorije književnosti za decu u Srbiji.

Program će biti zaokružen svečanom akademijom, 5.aprila, kojoj će prisustvovati i 20 studenata prve godine Visokoškolske jedinice Negotin. Tom prilikom, uz tradicionalnu besedu dekana, predstaviće se i Hor Fakulteta u kojem učestvuje i Negotinka Ana Mrvoš, student četvrte godine.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.