Naslovna Društvo Stanje na putevima: Vejavica stvara nanose

Stanje na putevima: Vejavica stvara nanose

607
0

U opštini Negotin, prema podacima Hidrometeorološkog zavoda, visina snežnog pokrivača iznosi 19 centimetara.  U Negotinskoj krajini ima magle, a vidljivost je do 80 metara.

Svi državni putevi se redovno čiste, saopštila je Zimska služba održavanja JP “Putevi Srbije”. Ovog jutra na putevima u Negotinskoj i Timočkoj krajini preporučuje se oprezna vožnja jer na pojedinim deonicama vejavica stvara nanose, uglavnom na prevojima.

Zbog snega i leda na kolovozu, zabranjen je saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere na putu I B-34 Кladovo – Golubac preko Golog i Boljetinskog Brda, na putu preko prevoja Popadija između Negotina i Majdanpeka I B-33 i II A-165 Кlokočevac-Miloševa Кula-Zagrađe.

Vidljivost je mestimično smanjena zbog jakog snega i vetra na prevoju Čestobrodica (I B-36), na 30 do 50 metara, a u Negotinskoj Кrajini do 80 metara.

Oprezna vožnja preporučuje se na putu ka graničnom prelazu Mokranje, I B-33, Granica PZP Požarevac/Zaječar (Majdanpek) – Negotin – državna granica sa Bugarskom (granični prelaz Mokranje), gde je kolovoz vlažan, a snega ima od pet do 10 centimetara.

Sitnih odrona ima duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima, a najviše na Đerdapskoj magistrali na putu I B-34.

U Negotinu je očišćena većina ulica, ali, kako saznajemo od naših čitalaca, problem su brojna krajinska sela, od kojih su nekima glavni putevi, zbog vetra koji stvara nanose, zavejani.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.