Naslovna Politika SRS: Psi lutalice gorući problem Borskog okruga

SRS: Psi lutalice gorući problem Borskog okruga

615
4

Okružni odbor Srpske radikalne stranke Borskog okruga oglasio se saopštenjem za javnost u kojem ističu da je problem pasa lutalica u opštinama Borskog okruga postao veoma ozbiljan.

Kako ističu radikali Borskog okruga iako je nedavno otvoren azil za smeštaj pasa lutalica u Majdanpeku, evidentno je da su lutalice stvarnost ne samo u ovom mestu, već i u Boru, Negotinu i Кladovu.

Sve češći sudski sporovi zbog ujeda pasa lutalica ozbiljno su, ističu radikali, ugrozili gradske i opštinske budžete.

 „Mi, srpski radikali, pozivamo lokalne naprednjačke vlasti da što pre započnu sa rešavanjem ovog problema, i to na način da funkcionisanje azila u Majdanpeku podignu na viši nivo, kako bi u njega mogli smestiti sve pse lutalice iz Majdanpeka, Bora, Кladova i Negotina. Upozoravamo naprednjačku vlast da se rešavanje ovog problema ne sme odlagati zato što je direktno u vezi sa bezbednosti naše dece i svih sugrađana. Trebalo bi da naše opštine budu servis građana, a ne otuđeni centri za smeštaj i zbrinjavanje naprednjačke stranačke pešadije. Nedopustivo je da se u našem kraju nijedan problem ne može rešiti na valjan način“, kaže se u saopštenju Okružnog odbora SRS.

Radikali od nadležnih u gradu Boru i opštinama Negotin, Kladovo i Majdanpek zahtevaju odgovorno i ozbiljno ponašanje po ovom pitanju i angažovanje da se problem hitno reši.

„Vlast koja nije sposobna da reši ovaj problem treba da podnese ostavku. Кako tek očekivati od njih da se uhvate u koštac sa rešavanjem problema poput iseljavanja mladih, propasti sela, izgradnje komunalne infrastrukture i drugih problema koji su postali gorka stvarnost u svim opštinama našeg okruga“, navodi predsednik Okružnog odbora SRS Borskog okruga, Milovan  Šegrt.

4 KOMENTARA

 1. Znači nebitni problemi kao što je siromaštvo, nezaposlenost, zdravstvo, zagadjenost itd su rešeni ostali su samo napušteni psi? Pa baš lepo.

  • Ma ne bre, ostavićemo pse da idu ulicama slobodno umesto nas ljudi. Prepustićemo psima sve, psi su najvažniji. A mi ljudi ćemo ostati zatvoreni u kućama jer je vas nekoliko umobolnika razočaranih u sve moguće zavolelo pse umesto ljudi.

 2. Svaka opstina mora imati svoje prihvatiliste, sufinansirati masovnu sterilizaciju i kažnjavati za napuštanje.
  Bor je usvojio projekat za izgradnju prihvatilišta i to bar pre godinu dana, miniraju donaciju stranaca od 40.000 eura u vidu mobilne ambulante koja bi besplatno sterilisala i vlasnicke i napuštene pse što je osnivni i najhumaniji način smanjenja brojnosti.
  Ta ambulanta bi širila delokrug rada i na Majdanpek, Negotin….pa i dalje, ali to koče oni kojima ona predstavlja konkurenciju, privatne ambulante i veterinarski inspektori koji sy u sukobu interesa, njihovi bližnji rade u tim ambulantama.
  To ne odgovara ni onima koji imaju profit od lažnih prijava za ujede.
  Smanjenje broja pasa ne odgovara nikom ko živi na njihov račun, a to su i oni koji prodaju hranu, lekove, koji ih švercuju. Niču privatni šinteri, zlikovci koji žive na račun gradjana putem javnih nabavki, Avenija, Aza, Eko…
  U Srbiji vlada pseća mafija za koju javnost ne zna, saradjuju sa opštinarima, korupcija, pitajte udruženja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.