Naslovna Sport Sportskim klubovima 36 miliona dinara iz budžeta opštine Negotin

Sportskim klubovima 36 miliona dinara iz budžeta opštine Negotin

605
3

Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin uputio je poziv sportskim organizacijama i drugim pravnim licima u ovoj oblasti da dostave godišnje programe za 2021.  Za ove namene iz opštinske kase je izdvojeno 36 miliona dinara.

Foto: I. Mitrović

Budžet za sportske organizacije veći je za dva miliona u odnosu na prošlu godinu i sada iznosi 36 miliona dinara.

Ovim novcem finansiraće se, kako se navodi u javnom pozivu,  podsticanje i stvaranje uslova za unapređenje sportske rekreacije, odnosno bavljenja građana sportom, posebno dece, omladine, žena i osoba sa invaliditetom, ali i sportska takmičenja, učešće klubova u domaćim i evropskim klupskim takmičenjima, kao i izgradnja, održavanje i opremanje sportskih objekata na teritoriji opštine Negotin, a posebno javnih sportskih terena u stambenim naseljima ili u njihovoj blizini i školskih sportskih objekata.

Predmet konkursa su i godišnji programi koji se bave unapređenjem fizičkog vežbanja, radom školskih sportskih sekcija i društava, opštinskim, gradskim i međuopštinskim školskim sportskim takmičenjima, ali i nabavkom sportske opreme i rekvizita, stipendiranjem za sportsko usavršavanje kategorisanih sportista, posebno perspektivnih sportista.

Javni poziv odnosi se i na edukaciju, informisanje i savetovanje građana, sportista i ostalih učesnika u sistemu sporta o pitanjima bitnim za odgovarajuće bavljenje sportskim aktivnostima i delatnostima, zatim za finansiranje istraživačko-razvojnih projekata i izdavanje sportskih publikacija.

Predviđeno je i finansiranje programa koji se tiču unapređenja stručnog rada učesnika u sistemu sporta i podsticanje zapošljavanja visokokvalifikovanih sportskih stručnjaka i vrhunskih sportista, kao i za nagrade i priznanja za postignute rezultate i doprinos u razvoju sporta.

Prijave se podnose do 28. januara.

3 KOMENTARA

  1. Bolnicu predsednice nemojte slucajno da unapredire malo. Sta ce nam. Sport pre svega.
    SRAMOTA STA JE PRIORITET!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.