Naslovna Ekonomija Sertifikat „Balcanica Superior“ uručeni Hotelu „Đerdap i kompaniji “Glikerija”

Sertifikat „Balcanica Superior“ uručeni Hotelu „Đerdap i kompaniji “Glikerija”

296
0

Na ceremoniji u Kladovu, u četvrtak 26. novembra, predstavnicima Hotela “Đerdap” i kompanije “Glikerija” uručeni su sertifikati “Balcanica Superior”.

Foto: RARIS

Hotel “Đerdap” i kompanija “Glikerija” su ispunile sve kriterijume i stekle pravo korišćenja prestižnog statusa koje danas ima 17 kompanija iz istočne Srbije.

Na taj način oni su se pridružili kompanijama koje su prestižni status sertifikovanog partnera  stekle ranije: “Timomed” – Knjaževac, Vinarija RAJ – Negotin, Adonis – Sokobanja, Vinarija Matalj – Negotin, Hotel “Albo“ iz Bora, Restoran “Župan” – Sokobanja, “MDS” – Knjaževac,  Etno selo „Gostoljublje“ – Negotin, “SCS Plus”  – Knjaževac, “Frutimo” – Knjaževac, Pivnice „C’est La Vie“ – Rajac i „Jovanović“ iz Rogljeva, „Atrijum“ Apartmani i Restoran „Jezero“ iz Kladova i Irish Pub „Rivendell“ iz Zaječara.

“Regionalni brend istočne Srbije “Balcanica Superior” je žig garancije koji garantuje kupcima da se radi o određenom stepenu kvaliteta brendiranog proizvoda ili usluge kao i da su oni poreklom iz istočne Srbije, a korisnicima brenda unapređuje reputaciju, vidljivost i kredibilitet na tržištu. Brendiranjem proizvoda i ugostiteljskih usluga diferencira se region istočne Srbije od konkurentskih regija, omogućava se veća vidljivost brendiranih proizvoda i usluga u odnosu na konkurenciju i podiže nivo kvaliteta označenih proizvoda i usluga”, navode u Regionalnoj agenciji za razvoj istočne Srbije (RARIS).

Za status sertifikovanog partnera, inače, mogu konkurisati pravna i fizička lica registrovana kod Agencije za privredne registre koja se bave pružanjem usluga smeštaja i ugostiteljstva, kao i seoska turistička domaćinstva koja su registrovana i posluju u skladu sa Zakonom o ugostiteljstvu, odnosno proizvođači sa teritorija opština i gradova Zaječar, Sokobanja, Knjaževac, Boljevac, Bor, Negotin, Majdanpek i Kladovo.

Javni poziv za preduzeća iz istočne Srbije za dodelu prava za korišćenje Regionalnog brenda je otvoren i sva preduzeća iz istočne Srbije koja su zainteresovana, mogu svoju prijavu podneti na internet stranici Regionalnog brenda gde se mogu dobiti i  sve neophodne informacije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.