Naslovna Društvo COVID-19 Šatori za pacijente ispred negotinske ambulante Odeljenja pneumoftiziologije

Šatori za pacijente ispred negotinske ambulante Odeljenja pneumoftiziologije

3313
6

U krugu negotinske bolnice, ispred ambulante Odeljenja pneumoftiziologije postavljena su dva šatora za pacijente koji čekaju pregled.

Ispred Dispanzera za plućne bolesti oformljene su improvizovane čekaonice, odnosno šatori za pacijente, koje je na zahtev Štaba za vanredne situacije obezbedilo Odeljenje za vanredne situacije Policijske uprave u Boru da pacijenti koji čekaju na pregled rendgenskog snimanja pluća ne bi čekali na otvorenom.

Očekuje da uskoro bude montiran sistem za grejanje I osvetljenje.

Inače, zbog niskih temperatura kovid ambulanta je izmeštena iz montažnog objekta u prostorije Doma zdravlja, u Medicinu rada,  prostorije fizički odvojene od ostalog dela u kojem se pregledaju pacijenti sa drugim bolestima.

I pri Službi za lečenje predškolske i školske dece je oformljena kovid ambulanta.

6 KOMENTARA

  1. ….a za to vreme objekat bivše apotekarske ustanove Bor, koji se nalazi u sklopu Doma zdravlja Negotin, zvrji prazan i niko od (ne)zavisnih novinara da skupi hrabrost i postavi pitanje, zašto se taj objekat ne koristi kao Covid ambulanta jer je dovoljno veliki prostor i ima grejanje. Razbacujemo se novcem kao da nam pada s neba (i pada nam, ali pada kao dug na pleća budućih generacija, koja to naravno neće hteti da vraćaju, pa zbog toga beže iz Srbije, čiju će imovinu, uključujući i naše kuće i zemljište, jednog dana poverilac uzeti i uknjižiti na svoje ime). Nared(no) u propast…

  2. Staviše nas sve zajedno na medicinu rada.. „fizička prepreka“, razapeli najlon od zida do zida kao i u martu…
    Teško nama svima

  3. Super je ideja, samo kad bi opština htela da kupi tu zgradu pošto je Apotekarska ustanova otišla u likvidaciju, radnici na ulice, a struja isključena.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.