Naslovna Sport Rule iz Kobišnice očarao međunarodne sudije na Evropskoj izložbi pasa u Poljskoj

Rule iz Kobišnice očarao međunarodne sudije na Evropskoj izložbi pasa u Poljskoj

1087
0

Na Evropskoj izložbi pasa, koja je od 11. do 14. oktobra održana u poljskom gradu Kjelce, u Vojvodstvu Svetokriškom, francuski buldog Dejana Dudikića iz Kobišnice ostvario više nego zapažene rezultate.

Limited Collection Ruler of The Ring sa svojom hendlerkom Sonjom Vasiljević, Fotografija: Katarina Drezga

Ovogodišnja Evropska izložba pasa (European Section Show) u Poljskoj okupila je oko 13.500 pasa svih rasa i pasmina iz gotovo svih zemalja starog kontinenta.

Francuski buldog Dejana Dudikića, Limited Collection Ruler of The Ring, od milja nazvan Rule, u svojoj kategoriji dobio je prestižno zvanje “Vrlo perspektivan”, kao i najviše ocene međunarodnog žirija.

Zajedno sa svojom hendlerkom Sonjom Vasiljević, jednom od najperspektivnijih srpskih vodiča pasa, Limited Collection Ruler of The Ring pokazao je dobar stav i vrhunsku obuku, što je i te kako uticalo i na sudijske odluke.

“Star je šest meseci. Prvi put smo učestvovali na izložbi u Aleksincu kada je imao tri meseca i šest dana i tamo smo osvojili ocenu “Vrlo perspektivan” i titulu prvaka rase (BOB) u kategoriji beba, a taj uspeh je ponovio i na međunarodnoj izložbi u Sokobanji gde je proglašen za treću najlepšu bebu. Usledila je izložba u Negotinu i nagrade “Vrlo perspektivan” i treća najlepša beba izložbe, pa specijalka za francuske buldoge u Inđiji gde je dobio ocenu “Vrlo perspektivan” i “Baby male club winer”, pa u Ćupriji specijalka 9. grupe i takođe “Vrlo perspektivan” , “Baby club winer” i titula druge najlepše bebe specijalke”, kaže Dejan Dudikić, koji sa svojim psima godinama učestvuje na međunarodnim i nacionalnim izložbama u Srbiji, ali i u drugim državama.

Fotografija: Katarina Drezga

Dudikićev najmlađi francuski buldog Rule potiče iz odgajivačnice Miroslave Stojanović iz Pančeva. Po oceni svoje hendlerke, Sonje Vasiljević,  vrlo je umiljat i dobro se slaže sa ostalim psima. Dudikić ga uveliko priprema i za nastup na Svetskoj izložbi pasa koja će naredne godine biti održana u Kini.

“Mali Rule ima sjajnu narav, temperamentan je, ali ume da se prilagodi situaciji. Još kad je imao dva meseca vodio sam ga na probu folklora da bi osetio gužvu i  da bi mi bilo lakše za dalji rad, tako da je to baš bio dobar potez pred Evropsku izložbu u Poljskoj koja je okupila oko 13.500 pasa. Potrebno je još rada sa njim, ali verujem da će dogodine za Svetsku izložbu u Kini biti spreman”, dodaje Dejan Dudikić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.