Naslovna Društvo Raspisan konkurs za program zapošljavanja mladih “Moja prva plata”

Raspisan konkurs za program zapošljavanja mladih “Moja prva plata”

699
0

Nacionalna služba za zapošljavanje je raspisala Javni poziv za realizaciju programa podsticanja zapošljavanja mladih „Moja prva plataˮ.

Program “Moja prva plata” ima za cilj da se podstakne zapošljavanje mladih i pruži podrška privredi u rešavanju problema s nedostatkom kadrova, navodi se na sajtu mojaprvaplata.gov.rs na kojem će u okviru do 25. septembra moći da se prijave poslodavci, a od 1. do 15. oktobra nezaposleni.

Program se realizuje bez zasnivanja radnog odnosa u trajanju od devet meseci, sa mesečnim primanjima od 20.000 dinara za one sa srednjom stručnom spremom, a 24.000 dinara za fakultetski obrazovane kadrove do navršenih 30 godina života, koji su bez radnog iskustva i nalaze se na evidenciji nezaposlenih Nacionalne službe za zapošljavanje.

“Program se sprovodi kod poslodavca koji pripada privatnom ili javnom sektoru, a prioritet za uključivanje u program imaju poslodavci iz privatnog sektora, a naročito poslodavci iz devastiranih opština, u skladu sa propisom Vlade Republike Srbije o stepenu razvijenosti jedinica lokalne samouprave”, navodi se u saopštenju Nacionalne službe za zapošljavanje.

Selekcija kandidata obaviće se od 16. do 31. oktobra, objavljivanje konačne liste izabranih od 1. do 7. novembra, dok je potpisivanje ugovora i početak usavršavanja predviđen za period od 8. novembra do 7. decembra.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.