Naslovna Hronika Raspisan konkurs za obuku vatrogasaca: 17 za Timočku krajinu, nijedan za Negotin

Raspisan konkurs za obuku vatrogasaca: 17 za Timočku krajinu, nijedan za Negotin

507
0

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije raspisalo je konkurs za upis 200 polaznika na osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica.

Na području Borskog okruga planiran je upis čak 10 kandidata, od kojih polovina za grad Bor. Tri kandidata su predviđena za Donji Milanovac, a dva za Kladovo.

Iako su vatrogasci potrebni i Negotinu, u kojoj se na godišnjem nivou evidentira trećina ukupnih intervencija na teritoriji celog okruga, Negotin se nije našao na spisku sredina u kojoj će biti zaposleni novi vatrogasci.

U Zaječarskom okrugu je planirano da ovu obuku prođe sedam kandidata i to tri u Zaječaru, a po dva u Knjaževcu i Sokobanji.

Pravo učešća na ovom konkursu imaju kandidati sa srednjom školom, koji nemaju manje od 19, a više od 30 godina, koji najmanje godinu dana žive na teritoriji opštine za koju je raspisan konkurs i imaju vozačku dozvolu C kategorije, ili B, uz uslov da polože vozački ispit za višu kategoriju u roku od godine i po od dana završetka osnovne obuke.

Uslov za buduće vatrogasce je i da nemaju  bezbednosnih smetnji za zasnivanje radnog odnosa u MUP-u, ali i da ispunjavaju zdravstvene, psiho-fizičke i bazično-motoričke sposobnosti.

Konkurs je otvoren do 9. aprila, a prijave se podnose policijskoj stanici po mestu prebivališta kandidata.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.