Naslovna Društvo Raspisan konkurs za obuku 200 vatrogasaca: Bez novih vatrogasaca u Negotinu

Raspisan konkurs za obuku 200 vatrogasaca: Bez novih vatrogasaca u Negotinu

763
0

Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je konkurs za upis 200 polaznika na osnovnu obuku pripadnika vatrogasno – spasilačkih jedinica.

Konkurs je otvoren do 20. marta, a pravo učešća imaju državljani Srbije od 19 do 30 godina starosti, sa prebivalištem od najmanje godinu dana na teritoriji za koju je raspisan konkurs, diplomom srednje škole i vozačkom dozvolom C kategorije.

Pravo učešća imaju i kandidati koji poseduju važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom „B“ kategorije, a nisu položili  vozački ispit „C“ kategorije, uz obavezu da ga položi u roku od godinu i po od dana završetka osnovne obuke pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica.

Kandidati moraju da ispunjavaju posebne uslove u pogledu kriterijuma zdravstvene, psiho-fizičke i bazičnomotoričke sposobnosti i za njihovo zasnivanje radnog odnosa ne smeju da postoje bezbednosne smetnje.

Konkurs je raspisan za 200 kandidata. Iako Negotin ponovo nije na spisku za obuku novih vatrogasaca-spasilaca, konkurs predviđa upis dva polaznika za potrebe Vatrogasno-spasilačkog bataljona Bor, tri za Kladovo, jednog za Donji Milanovac i dva za Majdanpek.

Konkursom je predviđen i upis na osnovnu obuku dva polaznika za potrebe Vatrogasno-spasilačkog odeljenja u Knjaževcu i jednog u Sokobanji.

Prijava na konkurs, sa dokumentacijom, podnosi se policijskoj stanici po mestu prebivališta kandidata. Tekst i bliže uslove konkursa možete naći na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova i sajtu  Centra za osnovnu policijsku obuku.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.