Naslovna Ekonomija Radovi na putu Brusnik – Tamnič: Sedam kilometara novog asfalta

Radovi na putu Brusnik – Tamnič: Sedam kilometara novog asfalta

450
1

Jedan od najlošijih puteva u regionu, put Brusnik – Tamnič konačno će biti saniran.

Počeli radovi na sanaciji puta Brusnik – Tamnič; Foto: Suzana Stamenković

Ovih dana intenzivno se asfaltira put između Brusnika i Tamniča. Reč je o deonici koja poslednjih godina zadaje muke meštanima tog kraja, zbog stanja u kojem je bila, a koje se pogoršava sa svakom padavinom.

Završeno je asfaltiranje tri i po kilometra puta od osnovne škole u Brusniku do železničke stanice Brusnik, odnosno do Požarnika, a u planu je i asfaltiranje još tri i po kilometra od Brusnika ka Salašu.

Vrednost radova na sanaciji i asfaltiranju iznosi 19 miliona dinara. U tih sedam kilometara puta, kažu putari, biće ugrađeno 2.350 tona asfalta.

Put je svojevremeno bio državni, a sada je kategorisan kao lokalni, iako spaja opštinu Negotin sa gradovima Zaječar i Bor.

Ovaj put, inače, povezuje sa jedne strane sela Tamnič, Brusnik, Tabakovac, Klenovac, Rečku i Negotin, i sa drugeTamnič, Rajac, Rogljevo, Smedovac, Veljkovo i Negotin.

1 KOMENTAR

  1. Do 26.07.2019. asfaltirana je samo trećina deonice od železničke stanice ka selu, postavljeni su znaci o zabrani saobraćaja kod osnovne škole u Brusniku.
    Za tri nedelje od početka radova na koje se čekalo 10 godina, asfaltirano je samo od 1000m do 1500m, što je neverovatno malo uzimajući u obzir da je pre početka ovih radova na putu već postoji podloga i tampon.
    Interesantno bi bilo da se proveri da li je u cenu materijala uračunat pored asfaltne mase i tampon koji je raširen i utaban na celoj deonici više puta zadnjih godina, odnosno da li je naplaćeno nešto što već postoji, velika je verovatnoća za kradju, jer radove finansira država sredstvima koje je transferisala za tu namenu gradu Zaječaru

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.