Naslovna Društvo Putevi vlažni, visina snežnog pokrivača u Negotinskoj krajini 15 cm

Putevi vlažni, visina snežnog pokrivača u Negotinskoj krajini 15 cm

306
0

Visina snežnog pokrivača u opštini Negotin, prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, iznosi 15 centimetara.

Sneg je u Negotinu, uobičajeno, doneo iste probleme, pre svega pešacima, koji se otežano kreću zbog velikih količina raskvašenog snega.

Od jutros su svi putni pravci prohodni, ali su i svi kolovozi mokri sa raskvašenim snegom, koji u zavisnosti od područja, iznosi i do pet centimetara.

Kako je saopštila Zimska služba održavanja JP „Putevi Srbije“ na najopterećenijim putnim pravcima prvog, drugog i trećeg prioriteta u Timočkoj krajini kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara, pa se vozačima preporučuje oprezna vožnja.

Na putevima i našem regionu na pojedinim deonicama vejavica stvara nanose. Vidljivost je mestimično smanjena zbog jakog vetra na prvoju Čestobrodica, na 30 do 50 metara.

Ima sitnih odrona duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima, a najviše ih je na Đerdapskoj magistrali (I B 34) gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije, koja obaveštava o odronima.

I na prilazima graničnim prelazima Mokranje (IB 33), kao i na putu drugog A prioriteta 168, veza sa državnim putem I B 35, Dušanovac- državna granica sa Rumunijom, granični prelaz Кusjak kolovoz je vlažan, a snega ima do pet centimetara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.