Naslovna Društvo COVID-19 Prvi slučaj korona virusa u opštini Negotin

Prvi slučaj korona virusa u opštini Negotin

5818
2

U opštini Negotin do sada je testirano njih četvoro. Rezultati testiranja jedne osobe su pozitivni, dok su tri  uzorka negativna.

U opštini Negotin je tokom poslednja 24 sata potvrđen jedan slučaj Covid19. U pitanju je ženska osoba, rođena 1949. godine iz Smedovca.

Ona je nedavno primljena na odeljenje pneumoftiziologije negotinske bolnice sa upalom pluća. Kako su joj simptomi postali izraženiji testirana je pre nekoliko dana, a rezultat je potvrdio da je pozitivna.

Pod nadzor su inače stavljeni svi sa kojima je obolela žena bila u kontaktima, kao i medicinsko osoblje.

“Žena je izolovana, njeno opšte stanje je dobro, nema temperaturu, nije na kiseoniku. Mere izolacije su primenjene na sve ljude koji su imali neposredan kontakt sa obolelom”, izjavio je Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin i komandant Štaba za vanredne situacije.

On je apelovao na stanovništvo Negotinske krajine da  se pridržavaju mera i da na ulicu ne izlaze bez zaštitnih rukavica i maski.

“Moramo da shvatimo da je samosvest svih nas najjače oružje protiv virusa, da moramo da se pridržavamo mera i preporuka i lekara i vlade i štaba, da ne izlaze bez zaštitne opreme i, ako je moguće, da se što manje izlažu kontaktima sa ljudima, jer samo tako možemo da sprečimo širenje korona virusa”, dodao je Veličković.

U opštini Negotin pod nadzorom su 342 osobe. Do sada je testirano njih četvoro, ali su rezultati testiranja tri osobe negativni.

2 KOMENTARA

  1. Suprug zene zarazene korona virusom je preminuo zbog upale pluca a niko nije hteo da ga testira.
    Takodje njihov rodjak lezi u Nisu, i ocigledno jos uvek nije testiran. Ovo svi znaju.
    Ali bolje da ne rusimo zvanicnu statistiku.

  2. U jeku epidemije medicinsko osoblje dođe u susret sa prvim pacijentom kod kojeg je moguća korona, i čiji je muz umro od upale pluća tri dana ranije, i svi se zaraze.. . Da li je ovaj scenario moguć, ej bre, prvi pacijent zarazi celo odeljenje. A tu zenu vozili ambulantnim kolima i samim tim su rizični i vozač i tehničar, koji su u kontaktu sa hitnom sluzbom, znači i cela hitna da ode u majčinu. Pa stvarno ste slepci slepavi….

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.