Naslovna Društvo „Prvi koraci“ negotinske OŠ „Vuk Karadžić“ pred čitaocima 121. put

„Prvi koraci“ negotinske OŠ „Vuk Karadžić“ pred čitaocima 121. put

414
0

Školski list „Prvi koraci“, Osnovne škole „Vuk Karadžić“, ove godine u znaku aktuelne epidemiološke situacije, posvećen je očuvanju zdravlja. Na stranicama 121. broja lista su i uspesi najvrednijih đaka ove škole.

Svoj 196. rođendan naša najstarija obrazovna ustanova, Osnovna škola „Vuk Karadžić“ u Negotinu obeležila je skromno u skladu sa propisanim epidemiološkim merama koje su na snazi u čitavoj zemlji.

Ipak, svetlost dana ugledao je 121. broj školskog lista „Prvi koraci“ koji podseća čitaoce na uspehe učenika i nastavnika na takmičenjima u prošloj školskoj godini.

Najveći deo novog broja posvećen je očuvanju zdravlja kroz nagrađene literarne radove učenika, savete kako zdravo živeti i zašto su sport i zdrava ishrana najveći izvor ne samo zdravog tela, već i misli.

„Ono po čemu ćemo pamtiti proteklu školsku godinu jesu specifični uslovi u kojima su realizovane aktivnosti od polovine marta i prestanka realizacije nastave u školama. Život škole je od tada postao poseban, pun izazova, nije se više govorilo samo o obrazovno-vaspitnom radu nego i o potrebama da se očuva zdravlje učenika i zaposlenih, da se preventivno utiče na svest svih o značaju očuvanja fizičkog i psihičkog zdravlja svakog pojedinca“, ističe Dejan Kojčinović, direktor Osnovne škole „Vuk Karadžić“.

Škola je svake godine aktivni učesnik mnogih projekata i događaja u gradu, na šta čitaoce upućuje kolažna srednja strana školskog lista gde je podsećanje na druženja i radionice i učenika i nastavnika. Stranice lista krase i dečiji likovni radovi, kao i nagrađeni radovi na nemačkom jeziku.

Iako se nastava od 1. septembra po utvrđenim pravilima odvija u školskim klupama, u školi podsećaju da je opreznost neophodna kao bismo svi očuvali, pre svega, zdravlje.

„Pred nama je još uvek vreme velike odgovornosti u prvom redu, kada je očuvanje zdravlja školske populacije u pitanju. Naši učenici i njihovi roditelji znaju da smo u svakom trenutku tu da im pružimo podršku i pomoć, a naša škola će biti zdrava, sigurna i podsticajna sredina za svakog našeg učenika“, kaže direktor Osnovne škole „Vuk Karadžić, Dejan Kojčinović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.