Naslovna Kultura Promovisana knjiga Dragoljuba Filipovića „Na oltar otadžbine“

Promovisana knjiga Dragoljuba Filipovića „Na oltar otadžbine“

263
0

Dragoljub Filipović, novinar i aktuelni predsednik opštinske organizacije SUBNOR publikovao je nedavno knjigu „Na oltar otadžbine“, posvećenu tragičnim dešavanjima na prostorima bivše Jugoslavije od 1991. do 1999. ali i ljudima koji su stali u njenu odbranu.

Ovom knjigom, kako je na promociji istakao Dragoljub Filipović, kao autor nastojao je da rasvetli period o kojem se i zna i ne zna dovoljno. Zato je, istakao je Filipović, knjigu podelio u nekoliko segmenata, a otvorio ju je poglavljem o tome šta „nam se dešavalo u tom periodu i šta je to što smo mogli da uradimo da to sprečimo“.

„Od ratnih dešavanja u Sloveniji, Hrvatskoj, BiH prošlo je skoro 30 godina, a od NATO agresije skoro dve decenije, a da u ljudima koji su pali na braniku otadžbine nije napisan ni redak“, rekao je, između ostalog, Dragoljub Filipović, predsednik OO SUBNOR.

Prisutnima u sali Umetničke škole „Stevan Mokranjac“ obratio se i Borivoje Savić, recenzent ovog izdanja, koji je istakao da Filipović u knjizi „na slikovit način govori o razbijanju Jugoslavije početkom devedesetih godina“.

Savić je podsetio i na NATO bombardovanje, ali i na ratna dejstva na Kosovu i Metohiji, karaulu „Košare“, ali i na činjenicu da je od 1991. do 1995. kao i 1999. među poginulima i ranjenima bilo i Krajinaca i Negotinaca.

„Tim herojima, kao i herojima koji su dali živote do 1999. Filipović je posvetio ovu knjigu, a sve istorijske činjenice u njoj su skroman, ali večni epitaf na njihovom spomeniku istine, ljubavi, heroizma i vere. Taj epitaf mora svedočiti o tim događajima koje naši potomci ne smeju da bace u zaborav, a sve zbog svojih predaka i njihovih herojskih dela“, dodao je Borivoje Savić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.