Naslovna Kultura Promovisan novi broj časopisa “Buktinja”

Promovisan novi broj časopisa “Buktinja”

776
0

U Narodnoj biblioteci “Dositej Novaković“ promovisan je novi, 57. broj Časopisa za književnost, umetnost i kulturu “Buktinja”.

Milorad Grbović, Darko Micić, Saša Skalušević, Ana Jovanović, Vlasta Mladenović i Miloje Dimiresković; foto: Narodna biblioteka „Dositej Novaković“

U promotivnoj sali dečijeg odeljenja negotinske biblioteke, 57. broj časopisa „Buktinja“ predstavili su Saša Skalušević, Vlasta Mladenović, Ana Jovanović, Miloje Dimiresković i Darko Micić iz Knjaževca, autori nekih od priloga u novom broju negotinskog časopisa za književnost, umetnost i kulturu.

Novi broj, kako ističu u redakciji, donosi čitalačkim sladokuscima redovne rubrike, od poezije,  proze, prevoda do redovne rubrike posvećene esejima, kritikama i prikazima, kao i rubrike: Ljudi i događaji i Misli i mišljenja.

“Čitaocima bih preporučio, između ostalog, pesnički opus nedavno preminulog pesnika Vojislava V. Jovanovića. Ekskluzivno za “Buktinju” imamo prevode poezije Borča Panova iz Makedonije i proze savremenog pisca mlađe generacije Viktora Čonokija iz Mađarske. Tu je i esej o novom filmu Lazara Bodrože “Ederlezi Rising” koji je na ovogodišnjem Festu poneo titulu najboljeg srpskog filma. Tu su i radovi naših stvaraoca, profesorke Radojke Plavšić, Ane Jovanović koja prvi put, da kažem debituje sa svojom poezijom u “Buktinji”. Preporučujem priču “Dama u belom”, vrlo zanimljivu o gospođi Žozefini Cajić, Miloja Dimireskovića, ali svakako i priču našeg gosta iz Knjaževca, Darka Micića, autora knjige “Knjaževačke rok priče i urbane legende” i “Zbr(i)ka”, a pored toga tu je i naš stalni saradnik iz Nice, Boris Lazić”, kaže za NG Portal Saša Skalušević Skala, član redakcije “Buktinje” i jedan od osnivača Krajinskog književnog kluba.

Inače, naslovna strana novog, 57. broja časopisa za književnost, umetnost i kulturu delo je Nedima Hadžiahmetovića Mafe, negotinskog proslavljenog vajara i umetnika svetskog glasa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.