Naslovna Društvo Promovisan 26. broj „Uranka“, glasila OŠ „Branko Radičević“

Promovisan 26. broj „Uranka“, glasila OŠ „Branko Radičević“

467
0

Prvi broj časopisa „Uranak“ izašao je pre 26 godina. Sinoć je u biblioteci Osnovne škole „Branko radičević“ promovisan 26. broj „Uranka“, čiji su sadržaj prestavili nastavnici: Bojana Đorđević, Vesna Prvulović, Milena Nikolić i Ljubiša Blagojević.

Kako je istakao Dragoljub Stanojević, pedagog u penziji i jedan od nekadašnjih direktora ove škole, „Uranak“ je izašao 1993. na inicijativu đaka i kolektiva, a ime mu je dao tadašnji nastavnik likovne kulture Tihomir Tića Ničić, slikar.

Od tada do danas izašlo je 26 brojeva koji na najbolji način ilustruju i život škole i nastojanja da se ona modernizuje, ali i uspehe učenika.

Materijalni i kadrovski resursi, rekao je Dejan Živadinović, direktor Osnovne škole „Branko Radičević“, najveći su kvaliteti ove vaspitno-obrazovne ustanove, a dokaz za to su upravo njeni đaci i uspesi koje postižu na takmičenjima.

Marko Ašanin, učenik VIII razreda OŠ „Branko Radičević“

Najmlađa negotinska osnovna škola je tradicionalno organizovala niz konkursa i druženja sa učenicima drugih škola, pa su ovom prilikom, najuspešniji i nagrađeni. Promociju su uveličali i instrumentalisti: Marko Ašanin na harmonici i Bogdan Jovanović na gitari.

Amelia Nedeljković iz OŠ „Vuk Karadžić“ osvojila je prvu nagradu na likovnom konkursu

Na likovnom konkursu povodom Dana Osnovne škole „Branko Radičević“, prvo mesto osvojila je Amelia Nedeljković, učenica OŠ „Vuk Karadžić“, drugo Anabela Bojović iz škole domaćina, a treće Nataša Rkulović iz OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ u Jabukovcu.

Pohvaljeni su: Helena Stevanović, Andrija Đurković, oboje iz OŠ „Branko Radičević“, Teodora Savić iz OŠ „Vera Radosavljević“ i učenici OŠ „12.septembar“.

Tradicionalna „Brankova paleta“ okupila je i ove godine veliki broj đaka. Prvu nagradu osvojila je Nađa Stanković iz OŠ „Vera Radosavljević“, drugu Anastasija Lekić iz OŠ „Hajduk Veljko“ u Štubiku, a treću Tea Stefanović iz OŠ „Branko Radičević“.

Pohvaljeni su: Miloš Đurkić iz škole „12. septembar“, Lidija Janković iz škole „Stevan Mokranjac“ u Kobišnici, Nevenka Vojinović iz OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ u Jabukovcu i Nikola Rajnić iz OŠ „Vuk Karadžić“.

Marko Uruković, učenik OŠ „Branko Radičević“ osvojio je prvu nagradu na literarnom konkursu u starijem uzrastu

Na literarnom konkursu iz srpskog jezika u kategoriji mlađeg uzrasta Teodora Trokanović iz OŠ „Branko Radičević“ osvojila je prvu nagradu. Drugoplasirani su Marinela Srbljak i Aleksa Živadinović, takođe iz škole domaćina, dok je treća nagrada pripala Nikolini Pančić iz OŠ „Vuk Karadžić“.

Pohvaljeni su: Martin Mihajlović iz područnog odeljenja OŠ „Branko Radičević“ u Vidrovcu, Violeta Nikolić iz OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ u Jabukovcu i Oktavijan Dubrić iz OŠ „Stevan Mokranjac“ u Kobišnici.

U starijem uzrastu Marko Uruković iz OŠ „Branko Radičević“ osvojio je prvo mesto na literarnom konkursu, a Mateja Vojvodanović iz OŠ „Stevan Mokranjac“ u Kobišnici i Amela Isljami iz OŠ „Vera Radosavljević“ drugu.

Trećeplasirani su: Mia Stanković iz OŠ „Vuk Karadžić“ i Manujel Mladenović iz škole „J.J.Zmaj“ u Jabukovcu.

Nikola Jevremović iz OŠ „Branko Radičević“ osvojio je prvu nagradu na konkursu za najbolju fotografiju

Na nivou škole organizovan je i konkurs za najbolju fotografiju na kojem je pobedio Nikola Jevremović. Marta Đurković je osvojila drugu nagradu, Sara Dumitrašković treću, a pohvaljena je Ema Orelj.

Treća negotinska osnovna škola tradicionalno organizuje i literarne konkurse na engleskom i nemačkom jeziku na kojima kao nagrade deli vrednu literaturu i udžbenike na tim jezicima.

Pavle Jokanović iz OŠ „Branko Radičević“, prvonagrađeni na literarnom konkursu iz engleskog jezika

U kategoriji đaka koji su pisali sastave na engleskom jeziku prvo mesto su osvojili Pavle Jokanović iz OŠ „Branko Radičević“ i Filip Vatović iz OŠ „Vera Radosavljević“, drugo Milica Jevremović iz škole domaćina, a treće učenice škole „Vera Radosavljević“ Anja Stanojević i Lidija Radojević.

Anastasija Kračunović iz OŠ „Branko Radičević“ prvonagrađena na literarnom konkursu iz nemačkog jezika

Anastasija Kračunović iz OŠ „Branko Radičević“ napisala je najlepši sastav na nemačkom jeziku.

Drugu nagradu su osvojili Tina Danilović iz škole u Jabukovcu i Jelan Jović iz OŠ „Branko Radičević“, a treću Jabukovčanka Anđelina Kazimirović. Pohvaljen je Manujel Mladenović, takođe iz Jabukovca.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.