Naslovna Društvo Promocija vojnog poziva i vojnog školstva u Negotinu

Promocija vojnog poziva i vojnog školstva u Negotinu

849
0

U Negotinskoj gimnaziji, ali i u ovdašnjim osnovnim školama priređena je promocija vojnog školstva, koju je organizovalo Ministarstvo odbrane.

Promocija vojnog školstva u Negotinskoj gimnaziji

Promocija u Negotinskoj gimnaziji, ali i u Tehničkoj školi organizovana je povodom raspisanih konkursa za upis u Vojnu akademiju i Medicinski fakultet Vojnomedicinske akademije.

Vojna akademija u školskoj 2019/2020. školovaće 183 kadeta na studijskim programima: menadžment u odbrani, protivvazdušna odbrana,vojnoelektronsko inženjerstvo, vojnomašinsko inženjerstvo, logistika odbrane i vojno vazduhoplovstvo.

Medicinski fakultet VMA primiće 25 kadeta na integrisanim akademskim studijama medicine.

Oba konkursa otvorena su do 31. marta.

U saradnji sa Vojnom akademijom i Upravom za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane, tim povodom, promociju vojnog poziva, ali i uslove konkursa negotinskim gimnazijalcima predstavio je potpukovnik Jovica Milićević, kao i kadeti Svetlana Zeljić i Vukašin Vučković.

Potpukovnik Jovica Milićević, i kadeti Vukašin Vučković i Svetlana Zeljić

I u negotinskim osnovnim školama održana je promocija vojnog školstva na kojoj su maturantima predstavljeni konkursi za upis u Vojnu gimnaziju i srednje stručne vojne škole.

Vojna gimnazija će u prvi razred upisati 90 kandidata, a konkurs je otvoren do 15. marta.

U srednjim stručnim vojnim školama mesta ima za 65 kandidata, od kojih 50 na smeru Ratno vazduhoplovstvo i protivvazduhoplovna odbrana, a 15 na smeru Jedinice za elektronska dejstva. Ovaj konkurs je otvoren do 31. marta.

Konkursi za prijem budućih srednjoškolaca i kadeta u prvi razred srednje i na prvu godinu studija su već otvoreni sa jasnim kriterijumima i obavezama budućih polaznika, a svi podaci mogu se pronaći na sajtu Ministarstva odbrane.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.