Naslovna Kultura Projekcija filma „Dugo putovanje u rat“ u Negotinu

Projekcija filma „Dugo putovanje u rat“ u Negotinu

151
0

U organizaciji Filmskog Centra Srbije i DOK Srbija, a u okviru programa Dan domaćeg filma, u četvrtak 29. novembra, održaće se projekcije domaćih dokumentarnih filmova u trinaest gradova Srbije.

U negotinskom bioskopu u četvrtak, 29. novembra od 19 sati biće prikazan film Miloša Škundrića “Dugo putovanje u rat” u produkciji Paradox Filma. Nakon projekcije, gledaoci će imati priliku da razgovaraju sa rediteljem ovog filma.

„Dugo putovanje u rat“ dugometražni dokumentarni film u kome najeminentniji svetski istoričari govore o tome kako i zašto je došlo do do-tada najveće katastrofe čovečanstva – Prvog svetskog rata. Ovaj dokumentarni triler preko dvorova i kabineta predsednika vlada, vodi gledaoca kroz zakulisne političke i vojne igre, istovremeno analizirajući širi kontekst i donoseći i male, životne detalje situacija, u kojima se odlučivalo o sudbini Evrope.

Film je prikazan u okviru nekoliko festivala: 65. Martovski festival (Beograd), Zlatni vitez (Rusija), Prvi kadar (Republika Srpska), a održane su i specijalne projekcije filma u Australiji, Francuskoj, Islandu, Japanu, Norveškoj, Finskoj i Grčkoj.

Osim u Negotinu, Dan Domaćeg Filma održaće se i u Novom Sadu, Subotici, Vrnjačkoj Banji, Gornjem Milanovcu, Leskovcu, Lazarevcu, Zrenjaninu, Novom Pazaru, Ivanjici, Čačku, Šapcu i Pančevu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.