Naslovna Hronika Preregistracija oružja do 5. marta naredne godine

Preregistracija oružja do 5. marta naredne godine

992
1

Fizička lica koja su posedovala oružne listove i dozvole za nošenje oružja za ličnu bezbednost izdata po ranijem zakonu, dužna da zaključno sa 5.martom naredne godine preregistruju oružje u skladu sa novim zakonom.

Zakonom o oružju i municiji predviđeno je da se u roku od tri godine od dana početka primene ovog zakona podnese zahtev za izdavanje isprave, zajedno sa uverenjem o zdravstvenoj sposobnosti za držanje i nošenje oružja u skladu sa zakonom.

Ko to ne učini biće prekršajno gonjen, a ukoliko nastavi da drži oružje i nakon datuma predviđenog za preregistraciju može biti odgovoran za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Nadležni apeluju na građane da u navedenom roku izvrše preregistraciju ili oružje predaju nadležnoj Policijskoj upravi kako bi izbegli eventualnu prekršajnu ili krivičnu odgovornost.

1 KOMENTAR

  1. Ovo samo ima u alekovoj propaloj drzavi,da oruzije za koje sam platio i zahtev i registraciju moram opet da ,,preregistrujem,,.Banda ste kakvi ne mozete ni da zamislite.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.