Naslovna Društvo Predstavnici Infostuda gosti Negotinske gimnazije

Predstavnici Infostuda gosti Negotinske gimnazije

200
0

„Šta je to programer“ , tema je o kojoj su razgovarali učenici prve generacije IT smera u Negotinskoj gimnaziji i programeri Infostuda.

Jedna od najvećih internet kompanija u Srbiji, Infostud, deo je projekta organizacije Digitalna Srbija koja se zalaže za transformaciju Srbije u digitalno društvo.

Programeri Infostuda ovih dana obilaze novoformirana IT odeljenja u gimnazijama u Srbiji i sa prvom generacijom đaka na novom smeru razgovaraju o programiranju i poslu programera.

„Ja sam došao do ideje da bi bilo jako korisno da im predstavim šta to programer radi na poslu i da im prenesem neke dobre savete koji su meni pomogli u životu kako bi i njima bilo lakše. Cilj posete je zapravo da ih upoznamo šta ih to čeka u budućnosti kada je posao programera u pitanju. Kako da budeš dobar programer, dobar učenik, i sutra dobar na poslu“, kaže za NG Portal Silvester Kokai, programer u Infostudu.

Prvu generaciju IT odeljenja u Negotinskoj gimnaziji najviše su zanimale informacije vezane za same računare, mogućnosti izrade igrica, ali i iskustva programera danas.

„Mogu da kažem da su mlađe generacije mnogo naprednije kada je tehnologija u pitanju. Prvi put obilazim srednje škole, ali deluju mi da su informatički pismeniji. To analitičko razmišljanje koje se rano razvija je mnogo važno za kasniji napredak učenika. Nije važno biti samo dobar matematičar u školi, nije zapravo presudno,  da bi sutra bio dobar programer. Učenike najviše zanima da li oni mogu da se ovim poslom bave od kuće. I naravno uvek su to pitanja vezana za igrice“, kaže naš sagovornik.

Predstavnici Infostuda Silvester Kokai, programer i Robert Hajnel, šef programera učenicima su na samom kraju predavanja dali i važne savete kako da sutra budu dobri u svom poslu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.