Naslovna Hronika Povećan broj udesa na području Negotina

Povećan broj udesa na području Negotina

206
0

Tokom 2017. zabeležena je 161 saobraćajna nezgoda, za deset  više u odnosu na godinu pre. U tim nesrećama poginula su trojica muškaraca.

Mile Alitović (55) poginuo je prošlog maja u Karađorđevoj ulici u Negotinu, ispred kućnog broja 130, kada je, najverovatnije usled neprilagođene brzine, u blagoj krivini, sleteo sa puta i udario u drvo.

Negotinac Vlada Blagojević (65) stradao je krajem jula prošle godine kada je na njega opel vektrom na neosvetljenom putu Negotin- Kladovo kod restorana „Jaz“ naleteo K.D. (38) iz Dušanovca.

Refik H. (63) iz Negotina tragično je nastradao krajem jula kada je, na lokalnom putu u blizini sela Vidrovac, pao sa bicikle.

Tokom 2017. na području opštine Negotin broj saobraćajnih nezgoda povećan je za 10 u odnosu na 2016. kada ih je evidentirano 151.

U tim nezgodana, a zabeleženo ih je ukupno 161, poginule su tri osobe, njih 19 je teže povređeno, a 72 su zadobile lakše povrede.

Najčešći uzroci, koji su doveli do ovih saobraćajnih nezgoda su neprilagođena brzina uslovima saobraćaja i stanju puta, ali i nepravilno sagledavanje saobraćajne situacije i vožnja pod dejstvom alkohola.

Saobraćajna policija je, inače, redovnim i pojačanim kontrolama otkrila prošle godine 2.291 prekršaj, a 2016. godine 1.897.

Prekoračenje brzine i upravljanje vozilo pod dejstvom alkohola i prošle godine su bili najčešći prekršaji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.