Naslovna Politika Potomci i poštovaoci tradicije odali počast ratnicima i učesnicima Velikog rata

Potomci i poštovaoci tradicije odali počast ratnicima i učesnicima Velikog rata

302
2

Povodom stogodišnjice od završetka Velikog rata, 11. novembra na Dan primirja, Narodni radikali, predstavnici Udruženja potomaka ratnika u ratovima od 1912. do 1918. i Udruženja Kraljevina Srbija odali su počast herojima Negotinske krajine.

foto: Nenad Džadžić

Predstavnici Udruženja potomaka ratnika u ratovima od 1912. do 1918. godine, Udruženja Kraljevina Srbija i Narodnih radikala Negotinske krajine polaganjem cveća, paljenjem sveća i minutom ćutanja kod Spomenika stradalih u Velikom ratu, odali su poštu poginulim junacima za slobodu i čast otadžbine.

Povodom stogodišnjice od završetka Prvog svetskog rata i „veličanstvene pobede nesalomive i neustrašive vojske Kraljevine Srbije“, Narodni radikali Negotinske krajine i predstavnici udruženja podsetili su da je u Velikom ratu svoje živote za slobodu Srbije položilo  1.247.000 ljudi, među kojima i više od 4.000 Negotinaca i Krajinaca.

2 KOMENTARA

  1. Nazalost,premalo ljudi…zar je moguce da se tolika zrtva zaboravi,i da niko od lokalnih celnika ne prisustvuje ovoj svecanosti

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.