Naslovna Društvo COVID-19 Poslanici potvrdili Odluku o uvođenju vanrednog stanja i donete uredbe

Poslanici potvrdili Odluku o uvođenju vanrednog stanja i donete uredbe

1157
0

Narodna skupština Republike Srbije potvrdila je sinoć Odluku o uvođenju vanrednog stanja i Zakon o potvrđivanju uredbi koje je Vlada, uz supotpis predsednika Republike, donela za vreme vanrednog stanja.

Foto: Igor Mitrović

Poslanici su potvrdili 44 uredbe, od kojih se 12 odnosi na mere za vreme vanrednog stanja.

Potvrđena je Uredbe o organizovanju rada poslodavaca za vreme vanrednog stanja, Uredba o rokovima u sudskim postupcima za vreme vanrednog stanja, Uredba o korišćenju finansijskih sredstava budžeta Srbije u vreme vanrednog stanja, Uredba o poreskim merama.

Potvrđena je Uredbe o finansijskoj podršci poljioprivrednim gazdinstvima, o novčanoj pomoći poljoprivrednicima, o uvođenju garantne šeme kao mere podrške za ublažanje posledice pandemije, o pomeranju rokova za održanje redovne sednice skupštine privrednog društva.

Poslanici su potvrdili i Uredbu o prekršaju za kršenje naredbe o zabrani kretanja, Uredbu o ograničenju maloprodajne cene zaštitnih sredstava, kao i Uredbu o primeni rokova u upravnim postupcima i brojne druge uredbe.

Usvojen je rebalans budžeta za 2020. godinu, koji se pred poslanicima našao zbog korišćenja sredstava radi otklanjanja štetnih posledica usled epidemije virusa korona, kao i Uredba o načinu uplate jednokratne novčane pomoći punoletnim građanima od 100 evra.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.