Naslovna Društvo COVID-19 Popis stanovništva odložen za šest meseci

Popis stanovništva odložen za šest meseci

452
4

Popis stanovništa Srbije čiji je terenski deo bio planiran za april 2021. godine, zbog epidemiološke situacije odložen je za šest meseci pa je novi termin u oktobru, navodi se odluci Republičkog zavoda za statistiku (RZS).

Odluka o odlaganju Popisa stanovništva doneta je zbog nepovoljne epidemiološke situacije koja, kako je istaknuto, može bitno da ugrozi pripreme i terensku realizaciju popisa 2021, kao najkompleksnijeg i najskupljeg statističkog istraživanja.

„Bazirajući se na rezultatima sveobuhvatne analize i procene rizika, Republički zavod za statistiku doneo je odluku da zbog nepovoljne epidemiološke situacije prouzrokovane pandemijom COVID-19 , koja može bitno da ugrozi pripreme i terensku realizaciju Popisa 2021, sprovođenje ovog najkompleksnijeg i najskupljeg statističkog istraživanja odloži za šest meseci, odnosno da se terenska realizacija popisa umesto u aprilu sprovede u oktobru 2021. godine“, objavio je Republički zavod za statistiku.

Popis podrazumeva direktan kontakt kako zaposlenih u Zavodu sa neposrednim učesnicima u popisu, tako i direktan kontakt instruktora i popisivača sa građanima.

Najrizičnije aktivnosti su, navode u Republičkom zavodu za statistiku, selekcija i obuka oko 20.000 kandidata za instruktore i popisivače i terensko prikupljanje podataka kada 15.000 popisivača treba da izađe na teren i da u roku od mesec dana obiđe svako domaćinstvo i da popiše kompletno stanovništvo, uključujući i osobe smeštene u staračkim domovima, psihijatrijskim bolnicama, domovima za decu bez roditeljskog staranja, studente i učenike u domovima i internatima, migrante u prihvatnim centrima i druge kategorije stanovništva u kolektivnom smeštaju koje su u većem riziku od zaražavanja.

Odlaganje Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova 2021, navodi RZS, neminovno nameće potrebu da se Popis poljoprivrede, koji je bio planiran za oktobar 2021, odloži za 2022. godinu.

4 KOMENTARA

  1. Nema problema…sacekacemo….😀
    A onda cemo videti potpuno JASNE I PRECIZNE DEMOGRAFSKE REZULTATE dugogodisnjeg, neprestanog, brutalnog i netransparentnog BLOKIRANJA ,,KORIDORA ZIVOTA,,…TRANSEVROPSKOG (ATLANSKI OKEA-CRNO MORE) Multimodalnog koridora -Istok(Crnomorskog koridora).Dakle ,,KORIDORA ZIVITA,, citavog ovog OD BEOGRADA,EVROPE I 21.VEKA SAOBRACAJNO A TIME I EKONOMSKI,SOCIJALNO I NARAVNO I PRE SVEGA DEMOGRAFSKI URUSENOG I IZDISUCEG ,POTPUNO IZOLOVANOG I SKRAJNUTOG I POGRANICNOG regiona Istocne Srbije od Pozarevca ,sve levo i desno , do Negotina,Kladova,Zajecara i Knjazevca. 😀 I znacemo tacnu CENU STRAHA lokalnih i regionalnih kvazi- lidera…koji nikada nisu smeli ,A NI DANAS NE SMEJU, da se bore za ovaj ,,KORIDOR ZIVOTA,, ..Vec su uvek, preplaseni iskljucivo i daleko pre svega samo za svoj status i karijeru,i da bi dobili svoju kosku… bili samo lokalni i regionalni sarovi,garovi,zeljivi i rundovi, koji drze ovce mirne u stadu ….I u toru…😀😀 Za vreme trajanja ovog Projekta autor i koordinator Projekta upoznao ih je do sada tacno 58 (pedesetosam),samo predsednika opstina,gradonacelnika i nacelnika okruga.. I bi su SVIH tih partijskih i stracackih boja,nijansi i firmi….A ostalih i os njih nizih raznoraznih lokalnih i regionalnih funkcionera po svih 16 gradova i opstina i 4 upravna okruga sa prostora ovog ,,KORIDORA ZIVOTA,….bar jos 10 puta toliko.. I SVI su ISTI….😂😂😂 Ta brojka izgleda nestvarno velika…u stotinama…ali je to samo mali procenat ljudi u Isticnoj Srbiji….U kojoj zivi na stotine i stotine hiljada gradjana…
    😂😂😂..Samo ..koliko ce ih na sledecem popisu BITI MANJE zbog BRUTALNE DUGOGODISNJE BLOKADE I CENZURE ,,Koridora zivota ,,celog ovog POGRANICNOG regiona Republike Srbije….??? Jer oProjeket ovog koridora je objavljen oktobru 2006…😀😀😀 I od tada je prosao kroz SVE faze koje mogu da postoje…😂😂😂 A trenutno je najstrozije CENZURISAN..a hilhade i hiljade i hiljade gradjana Srbije iz ovog regiona ga zovu i ,,ZABRANJENI KORIDOR,,…,😂😂😂 A bez brige..i samo,molio bih ako moze, drhtanja, zorta i bez straha….. Malo sam zasicen od toga kroz te prethodne godine… i osecam mucninu od toga…..😂😂😂
    Jer TRANSEVROPSKI KORIDOR ,,KORIDOR ZIVOTA,,CELOG ovog regiona Istocne Srbije BICE IZGRADJEN. …A uskoro o tome… i u Negotinu. Pozz.iz 🚞

  2. P..P.S.. A tu jos JEDNU JEDINU preostalu blokadu ovog ,,Koridora zivota,, ..koju SVI znaju..poslacemo u nasu katastrofalno losu istoriju…😂😂

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.