Naslovna Hronika Policijska uprava u Boru apeluje: Ne kupujte i ne koristite pirotehnička sredstva!

Policijska uprava u Boru apeluje: Ne kupujte i ne koristite pirotehnička sredstva!

144
0

Policijska uprava u Boru apelovala je na građane da tokom praznika ne kupuju pirotehnička sredstva od neovlašćenih osoba i na mestima koja za to nisu predviđena: pijacama i uličnim tezgama.

Foto: Igor Mitrović

Zakon o prometu eksplozivnih materija izričito zabranjuje upotrebu pirotehnike u zatvorenom prostoru i na javnim mestima gde se okuplja veći broj osoba, kao i prodaju pirotehničkih sredstava maloletnicima, podsećaju u Policijskoj upravi u Boru.

“Izvođenje vatrometa mogu vršiti samo za to ovlašćena pravna lica na odobrenoj lokaciji, uz rešenje koje je izdalo Ministarstvo unutrašnjih poslova”, ističu u Policijskoj upravi Bor.

Nepravilna upotreba pirotehnike može dovesti i do teških povreda sa trajnim posledicama po zdravlje, nastanka požara i eksplozija, ali i uznemiravanja građana i narušavanja javnog reda i mira.

“Ovlašćena službena lica u Boru aktivno sprovode sve mere i aktivnosti u skladu sa zakonom kako bi sprečili neovlašćenu prodaju i upotrebu pirotehničkih sredstava. Napominjemo da će fizička i pravna lica koja neovlašćeno prodaju pirotehnička sredstva biti sankcionisana u skladu sa zakonom, kao i da će im pirotehnička sredstva biti oduzeta”, kažu u Policijskoj upravi u Boru.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.