Naslovna Hronika Policija upozorava: Ne otvarajte navodni mejl iz „Batuta“

Policija upozorava: Ne otvarajte navodni mejl iz „Batuta“

898
1

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odelјenja za suzbijanje visokotehnološkog kriminala, upozoravaju građane Republike Srbije da je u toku aktivna fišing kampanja iz inostranstva usmerena prema javnim ustanovama i privatnim firmama iz Srbije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova upozorava javne ustanove i firme da nikako ne otvaraju  elektronske poruke koje im stižu sa navodne imejl-adrese Instituta za javno zdravlјe Republike Srbije, katarina.vojvodic@batut.org.rs,  a pogotovu da ne šalju tražene podatke jer je u pitanju “fišing kampanje” iz inostranstva.

Mnogim firmama i javnim ustanovama stigla je poruka u kojoj se izvesna Katarina Vojvodić predstavlјa kao ovlašćeno lice Instituta za javno zdravlјe i navodi da će se besplatno deliti zaštitna oprema za kovid-19, kao i da je potrebno da se popuni obrazac dokumenta koji se nalazi u prilogu mejla.

“Upozoravaju se građani i firme da ne otvaraju priloge ovakve elektronske pošte. Ukoliko građani prime ovakvu poruku potrebno je da prijave događaj na elektronsku adresu vtk@mup.gov.rs”, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

1 KOMENTAR

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.