Naslovna Ekonomija Podsticaji za mlade poljoprivrednike: Subvencije i negotinskim proizvođačima

Podsticaji za mlade poljoprivrednike: Subvencije i negotinskim proizvođačima

594
0

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede proširilo je listu mladih poljoprivrednika koji će ove godine dobiti subvencije.

Umesto 2.500 poljoprivrednika mlađih od 40 godina sada pravo na subvenciju ima 3.000 kandidata, a među njima su i poljoprivredni proizvođači iz Negotina i brojnih krajinskih sela, Sikola, Prahova i drugih.

Kako je po konkurusu i predviđeno mladi poljoprivrednici dobijaju do 1,5 miliona dinara avansno, s tim što u roku od 90 dana od momenta uplate moraju da opravdaju sredstva. Njihovo učešće je 25 odsto.

“Mladi poljoprivredni proizvođači mogu da kupe opremu poput sejalica, tanjirača, drljača, freza kao i drugu poljoprivrednu mehanizaciju, da ulože u sadni materijal za podizanje zasada voća ili kupe stado ovaca, koza, kao i visokokvalitetna grla krava za mleko ili junad za tov. Tu spada i kupovima košnica i opremr za pčelarstvo”, kaže Dragan Radosavljević, savetodavac u Poljoprivrednoj savetodavnoj i stručnoj službi Negotin i član Opštinskog veća.

Na konkursu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede za podsticaje mladim poljoprivrednim proizvođačima javilo se rekordnih 5.500 kandidata.

Bodovna lista može se pogledati na sajtu Uprave za agrarna plaćanja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.