Naslovna Društvo Počela priprema školskih objekata za novu školsku godinu

Počela priprema školskih objekata za novu školsku godinu

532
0

Više od 230 hiljada evra Ministartvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uložiće u izgradnju, rekonstrukciju i adaptaciju tri školska objekta u  opštini Negotin.

Početkom jula u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Negotinu počeli su radovi  na izgradnji dvorišne ograde ukupne dužine 69,75 metara i visine 2,20 metara.

Projekat je izradio Zavod za urbanističko planiranje i projektovanje opštine Negotin, s obzirom da se objekat nalazi pod zaštitom države. Grubi radovi, po rečima direktora škole Dejana Kojčinovića, biće završeni do početka školske godine, kako  bi se osigurala bezbednost učenika.

Uporedo sa radovima u našoj najstarijoj obrazovnoj ustanovi, Programom modernizacije škola, čija je vrednost 236.749,96 evra obuhvaćene su još dve obrazovne ustanove.

Fasada Umetničke škole „Stevan Mokranjac“ dobiće novi izgled, a sredstva će biti uložena u obnavljanje limarije i sanaciju postojeće stolarije.

Ovih dana počeće radovi i na sanaciji i adaptaciji sanitarnog bloka u matičnoj školi „Hajduk Veljko“ u Štubiku, kao i na izgradnji kotlarnice za parno grejanje.

Izvođač radova u sve tri obrazovne ustanove je D.O.O. „Zidar“ Negotin. Planirani rok za završetak svih radova je 30. april 2020. godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.