Naslovna Društvo COVID-19 Počela kolektivna imunizacija u Negotinskoj i Timočkoj Krajini: U domove zdravlja dopremljeno...

Počela kolektivna imunizacija u Negotinskoj i Timočkoj Krajini: U domove zdravlja dopremljeno 150 do 450 doza kineskih vakcina

2522
2

Danas je u Negotinu počela masovna imunizacija građana, koji su se prijavili putem portala eUprava i kol centra. Predviđeno je da prvog dana vakcinu kompanije „Sinofarm“ prime 72 Negotinca.

Vakcinacija građana opštine Negotin dobrovoljno prijavljenih preko portala eUprava i kol centra počela je za starije od 75 godina, a prvu vakcinu primio je devedesetsedmogodišnji Milan Mitić iz Samarinovca.

Zdravstvenom centru u Negotinu u prvoj turi stiglo je 360 doza vakcine BBIBP-CorV, kineskog proizvođača Sinofarm, a očekuju se i dodatne količine.

Na spiskovima je danas 72, a za sutra još 144 građana sa prebivalištem na teritoriji opštine Negotin.

Vakcinaciju sprovode u dve smene timovi Doma zdravlja u Službi epidemiologije, a od sutra i u Službi opšte medicine, od 8 do 18 časova, a biće nastavljena na posebnom vakcinalnom punktu čim se završe neophodne pripreme prostorija u Penzionerskom domu u Negotinu.

Na spiskovima su, inače, građani koji su se izjasnili da prime isključivo kinesku vakcinu, ali i oni koji su iskazali želju da je prime, ali ne i konkretno koju.

Kolektivna imunizacija počela je danas i u ostalim gradovima i opštinama u okruženju. U Kladovu na vakcinalnom punktu u Domu zdravlja na spisku za vakcinaciju kineskom vakcinom su 72 građana, kao i u majdanpečkom Domu zdravlja. Zdravstvenim ustanovama u Kladovu i Majdanpeku stiglo je 180, odnosno 150 doza Sinofarmovih vakcina.

Na vakcinalnim punktovima u Boru prvog dana imunizacije biće vakcinisano 240 građana. Dom zdravlja u Boru je, inače, dobio 450 doza kineske vakcine.

Na šest punktova u Zaječaru biće vakcinisano 252 građana starijih od 75 godina, a u slučaju potrebe počeće da radi i potpuno opremljen punkt u Domu kulture u Kotlujevcu.

U Knjaževac je stiglo 360 doza kineske vakcine. Lokalna samouprava je formirala i kol centar kako bi olakšala prijavljivanje starijih za imunizaciju, a obezbeđen je i prevoz do vakcinalnog punkta za teško pokretne i nepokretne, ali i za sve one koji nisu u mogućnosti da sami dođu do knjaževačkog Doma kulture.

Kolektivna vakcinacija počela je i u Sokobanji u čiju je zdravstvenu ustanovu dopremljeno 150 doza kineske vakcine.

U Boljevcu je danas vakcinisan 51 građanin koji se za imunizaciju prijavio preko kol centra ili na portalu eUprave. U Boljevcu je takođe otvoren kol centar za sve one koji nemaju mogućnost da se prijave za vakcinaciju.

2 KOMENTARA

  1. Za one koji ne znaju deda Milan i dan danas vozi traktor. Istina pokupi ponekad usput i neku ogradu ili auto :-), ali vozi. A glava ga i dalje top sluzi. Neverovatan covek.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.