Naslovna Društvo PKS pokrenula Viber zajednicu „Moja prva plata“

PKS pokrenula Viber zajednicu „Moja prva plata“

193
0

Privredna komora Srbije (PKS) pokrenula je Viber zajednicu „Moja prva plata“ putem koje će biti dostupne sve informacije o programu usmerenom na podršku zapošljavanju mladih i rešavanju problema manjka kadrova u privredi, saopšteno je iz PKS.

Ilustracija, pexels.com

Program Vlade Srbije „Moja prva plata“ realizuje Nacionalna služba za zapošljavanje uz podršku Privredne komore Srbije, Ministarstva finansija, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Kancelarije za IT i e-Upravu.

Uz pomoć Viber zajednice, koju je pokrenula PKS, poslodavci i mladi sa završenom srednjom školom ili fakultetom, moći će da se uz informišu o uslovima konkursa, ali i prijavi za program obuke i drugim pitanjima.

PKS podseća da sve kompanije u Srbiji, počev od velikih sistema, do mikro-privrednih subjekata i preduzetnika, mogu da se do 25. septembra prijave za program „Moja prva plata“, kako bi brzo i sigurno došli do deficitarnih zanimanja različitih profila obrazovanja.

U okviru programa devetomesečnog osposobljavanja u kompanijama država je mladima obezbedila mesečnu naknadu u iznosu od 20.000 dinara za one koji konkurišu sa srednjim obrazovanjem, a 24.000 dinara za mlade s visokim obrazovanjem.

Osobe do 30 godina, bez radnog iskustva, moći će da konkurišu za učešće u programu od 1. do 15. oktobra.

U PKS podsećaju da je program usmeren na one sa najmanje srednjom stručnom spremom i sa manje od devet meseci radnog iskustva. Inače, na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje ima 106.000 osoba mlađih od 30 godina.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.