Naslovna Sport Pioniri “Hajduk Veljka“ šampioni

Pioniri “Hajduk Veljka“ šampioni

465
0

Pioniri “Hajduk Veljka” šampioni su Play off lige Regionalnog košarkaškog saveza Istočne Srbija (RKSIS).

Do titule šampiona Play off lige RKSIS pioniri “Hajduk Veljka” došli su bez poraza, 10 od 10, ostavivši iza sebe niške ekipe “Trijumf”, “Konstantin”, “Junior”, zaječarsku “Mladost” i Sokobanju.

“Ovo je bila jako bitna godina za ovu generaciju dečaka 2004/2005. Velika većina njih je priključena radu seniorskoj ekipi tako da smo bili spremni i strpljivi u vezi njih, dali smo im prostora da se priviknu na ozbiljniji i jači intezitet treninga i to je jedan od razloga ovako dominantnog nastupa u njihovom takmičenju. Rezultat sigurno prija, ali ono što je za nas u ovom trenutku bitnije je njihov igrački napredak i razvoj, jer smo mi kao klub usmereni ka školovanju naših igrača i kroz takvu strategiju mislimo na našu budućnost! Nadamo se da će ovo biti samo jedan podstrek više za njih da nastave da rade na sebi i da sledeću sezonu dočekaju još spremniji”, kažu u KK “Hajduk Veljko”.

Ekipu pionira u sezoni 2018/2019 činili su: Sreten Mandić, Mateja Živković, Nikola Živković, Mihajlo Pršo, Luka Petrović, Lazar Nemcanović, Aleksa Tomić, Ognjen Đorđević, Lazar Paunović, Lazar Stajković, Luka Mirović i David Paunović.

Pobednički tim su vodili treneri Dušan Mandić, Saša Lukić i Željko Sulić.

“Liga je bila naporna, naročito zbog čestih gostovanja u Nišu, ali dobro smo se spremili, znali smo šta hoćemo i to smo na kraju i ostvarili”, kaže najmlađi u ekipi, Lazar Nemcanović.

Naši “Hajduci” su i u prvom delu sezone, u kome su izborili Play off, takođe bili bez greške i  zauzeli prvo mesto u kvalifikacijama ispred “Mladosti”, “Đerdapa” i ekipe Majdanpeka.

“Dobro smo se uklopili uz starije igrače 2004. godišta. Svako je imao svoj zadatak i ulogu u timu, a treniranje preko zime u hladnoj hali na kraju se ipak isplatilo jer smo fizički bili spremniji od ostalih ekipa, što nam je pomoglo u nekim bitnim mečevima”, kaže Aleksa Tomić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.