Naslovna Društvo COVID-19 Petoro Negotinaca od 40 do 75 godina pozitivno na virus korona

Petoro Negotinaca od 40 do 75 godina pozitivno na virus korona

1590
1

Od 13 rezultata koliko ih je stiglo iz referentne laboratorije u negotinsku zdravstvenu ustanovu pet je pozitivno na prisustvo virusa korona.

Ilustracija, pixabay.com

Pozitivan rezultat zabeležen je kod dve žene od 40 i 59 godina, kao i kod trojice muškaraca starih 47, 54 i 75 godina. Oni trenutno imaju blažu kliničku sliku i nalaze se na kućnom lečenju i u izolaciji.

Ostalih osam rezultata je negativno.

Na Grudnom odeljenju negotinske bolnice zbrinuto je šest pacijenata koji čekaju rezultate testiranja, a jedan muškarac star 75 godina kome je stigao rezultat da je pozitivan sa ovog odeljenja transportovan je u Sokobanju, u Specijalnu bolnicu za plućne bolesti.

Od početka novembra u opštini Negotin zabeleženo je 60 kovid slučajeva, a trenutno su 72 osobe aktivno pozitivne na virus korona.

Poslednjih dana zabeležen je povećan broj pregleda u negotinskoj kovid ambulanti. Danas je testirana 31, a juče 26 osoba sa simptomima respiratorne infekcije i sa povišenom telesnom temperaturom.

1 KOMENTAR

  1. Ma ko zna koliko ih je ili nas je. Ovi nemaju testova u Negotinu, testiraju svakog desetog. Na mišiće do PCR-a, a test iz krvi maksimalno nepouzdan, pokazuje antitela kad preležiš tek. Svi pozitivni na PCR imali negativan iz krvi, a svi simptomi ukazuju na koronu. U suštini su svi koji imaju temperaturu i jedan dan pozitivni.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.