Naslovna Društvo Osveštan obnovljeni Dom Kola srpskih sestara u Negotinu

Osveštan obnovljeni Dom Kola srpskih sestara u Negotinu

495
1

Vladika timočki Ilarion uz sasluženje sveštenika arhijerejskog namesništva negotinskog i hora hrama Svete Trojice, osveštao je obnovljeni Dom Kola srpskih sestara, sagrađen pre skoro devet decenija.

Svečanost je okupila članice Kola srpskih sestara, prijatelje i donatore ove milosrdne organizacije, koja je u Negotinu sa radom počela pre više od jednog veka.

Svečanosti su prisustvovali, pored mnogobrojih gostiju i predstavnici lokalne samouprave, Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin, Merlina Selenić, zamenica predsednika opštine i Tatjana Panić, član Opštinskog veća.

Bila je to prilika da se, između ostalog, i izložbom fotografija, prisutni gosti podsete izgleda Doma od njegove izgradnje, 1930. godine do danas.

Prisutnom narodu obratio se Vladika timočki Ilarion ističući da je ovaj dan svedočanstvo završetka jedne i ulaska u novu etapu rada Kola srpskih sestara.

“Došao je ovaj dan nakon decenija i decenija čekanja da se ova zgrada obnovi, da dobije svoje novo lice i da, ako Bog da, konačno u njoj počne da se dešava i u njoj razvija novi život, da se utvrđuje nova duhovnost i da se čini misija crkve kroz pomoć onima kojima je ona najpotrebnija, kroz pomoć talentovanoj deci, kako je to Kolo srpskih sestara do sada zdušno činilo dajući primer mnogima na teritoriji opštine Negotin i šire, da je zaista, bez obzira na teškoće u vremenu, moguće, ako postoji dobar cilj i ako je okupljanje članica ideja vodilja, hrišćanska vrlina milosrđe i pomoć, opstati i raditi“, istakao je Episkop timočki Ilarion.

On je izrazio svoju zahvalnost predstavnicima lokalne samouprave, a posebnu gospođi Keti Fenslou, osnivaču udruženja „Naši Srbi“ iz Čikaga, čiji su članovi pomogli dosadašnje obnavljanje u najvećoj meri svojim donacijama.

Dugogodišnja predsednica Kola srpskih sestara Negotin, Aleksandra Petrović, uručila je zahvalnice donatorima i prijateljima ove milosrdne organizacije koji pomažu rad udruženja, a posebnu zahvalnost uputila je svešteniku Ranku Joviću koji je od prvog dana velika podrška u radu i opstajanju organizacije.

„Ovo je za nas veliki dan. Dan kada će ova kuća, ovaj dom biti otvoren za svu decu Negotina za sve ljude koji su u nevolji. Trudićemo se da pružimo ruku onima kojima pomoć treba, mi članice Kola srpskih sestara ali pozivam mlade žene da nam se pridruže jer članstvo mora da se podmladi. Pod ovim krovom od sada će biti i življe i lepše“, istakla je Aleksandra Petrović, predsednica Kola srspkih sestara u Negotinu zahvalivši se njegovom preosveštenstvu g. Ilarionu, sveštenstvu i lokalnoj samoupravi na podršci u radu.

Osveštanje Doma Kola srpskih sestara svojim nastupom uveličali su članovi hora „Vivak“ sa dirigentom Draganom Marinović Simonović i Etno grupa „ Klasje“ koju vodi Dušica Đurđić.

1 KOMENTAR

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.