Naslovna Društvo Opština Negotin dobila GIS portal vredan 5,9 miliona dinara

Opština Negotin dobila GIS portal vredan 5,9 miliona dinara

984
0

Opština Negotin dobila je Geografski informacioni sistem (GIS), u čiju je izradu uloženo 5,9 miliona dinara.

Formiranjem opštinskog GIS portala opština Negotin, navode nadležni, stvorena je organizovana i sintetizovana bazu podataka koja na jednom mestu objedinjuje sve registre resursa kojima opština raspolaže i to ažurirane.

Tu su u prvom redu i podaci katastra nepokretnosti, podaci katastra komunalnih usluga, podaci o adresnom registru, administrativne granice, urbanistički planovi, izvori javne rasvete, ulična i saobraćajna signalizacija, ali i podaci o infrastrukturi, poljoprivredi, urbanizmu što možete videti na OVOM linku.

“Geo portal omogućava građanima jednostavniji i brži pristup prostornim informacijama, informacijama zainteresovanim investitorima, prezentaciji turističkih i privrednih sadržaja, urbanističkih planova i namene prostora i saobraćajne infrastrukture”, navode u Opštini Negotin i dodaju da su njime stvoreni uslovi za socio-ekonomski razvoj opštine kroz uspostavljanje mehanizma za efikasno pružanje usluga građanima i privredi.

Projekat je, inače, sa ukupno 4.792.218 dinara finasiralo Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, a Opština Negotin sa 1.179.302 dinara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.